07/10/1403  
 
۱۳۹۷/۰۴/۲۳ ۱۴:۲۹
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • صنفی
چچ
 راه اندازی سامانه ثبت و تایید در خواست های ارزی محصولات و خدمات نرم افزاری

راه اندازی سامانه ثبت و تایید در خواست های ارزی محصولات و خدمات نرم افزاری

سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور با استناد به ماده 5 بخشنامه شماره 15243/97 مورخ 25/01/1397 بانک مرکزی که تامین ارز بابت واردات خدمات (موضوع خرید لایسنس تجهیزات و نرم افزارهای کاربردی و مهندسی) را منوط به اخذ تاییدیه از وزارتخانه ذیربط کرده بود، اقدام به پیگیری موضوع با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات کرد. با توجه به پیگیری‌های انجام شده و موافق وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات، و نیز برگزاری جلسات کارشناسی، سرانجام سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور موظف شد با ایجاد سازوکارهای لازم و نیز راه اندازی سامانه ثبت در خواست های ارزی محصولات و خدمات نرم افزاری، این مهم را انجام دهد.

برای اجرایی شدن این کار و بر اساس توافق به عمل آمده میان معاونت توسعه مدیریت و امور پشتیبانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان فناوری اطلاعات ایران و سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور، سامانه ثبت و تایید درخواست های ارزی محصولات و خدمات نرم افزاری طی چند روز آینده راه اندازی خواهد شد.
دکتر سراییان، در نشست بررسی راه اندازی این سامانه گفت: بر اساس توافق به عمل آمده، راه اندازی سامانه فرآیند ثبت و تایید درخواست های ارزی محصولات و خدمات نرم افزاری به سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور واگذار شده است.
وی ضمن تشریح این فرآیند گفت: این سامانه که می تواند مشکلات متقاضیان ارزی در حوزه محصولات و خدمات نرم افزاری را مرتفع کند، با هدف واگذاری امور مربوط به بخش خصوصی به فعالان این حوزه صورت گرفته است.
این گزارش حاکی است، مهندس راسخ، معاون توسعه مدیریت و امور پشتیبانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در این نشست، اصلی ترین اهداف راه اندازی این سامانه را ایجاد شفافیت در تخصیص ارز و تدوین سازو کار آن دانست و تصریح کرد: در چارچوب این سامانه، متقاضیان حوزه فناوری اطلاعات، نهادهای و دستگاه‌های دولتی، اپراتورهای مخابراتی و شرکت های نوپا (Start Up) می توانند امور ارزی خود را در خصوص خرید لیسانس نرم افزار، خدمات و محصولات نرم افزاری از این طریق پیگیری کنند.
محمد باقر اثنی عشری، رییس سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور نیز در این نشست، با اشاره به حضور قابل ملاحظه متقاضیان ارز در میان شرکت های عضو این سازمان ادامه داد: شرکت های نرم افزاری مدت زیادی است که با مشکلات فراوانی در این حوزه رو به رو بوده اند که راه اندازی این سامانه گام بزرگی در رفع این مشکلات محسوب می شود.
این سامانه برای تسهیل و تسریع و شفاف سازی، کنترل و پایش، نظام پاسخگویی و فرآیند مربوط به تایید و تشخیص تا رفع تعهد ارزی ایجاد می شود و از این پس، تمامی متقاضیان درخواست های ارزی در حوزه محصولات و خدمات نرم افزاری، باید از طریق این سامانه درخواست های خود را ارایه کنند.
گروه های مختلف کارشناسی، فرآیند ثبت و تایید درخواست ها را بر اساس مبلغ درخواستی بررسی، و نتیجه آن ها را به بانک مرکزی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام خواهند کرد. نتایج حاصل از بررسی و میزان ارزی تخصیص داده شده در وبگاه مربوط قابل مشاهده توسط همگان خواهد بود.
همچنین این سامانه و فرآیند اجرایی آن به گونه ای طراحی شده که پس از تخصیص ارز، فرآیند مصرف و کاربرد آن نیز به طور شفاف و روشن قابل رصد و پایش خواهد بود.
 
منبع:
آدرس کوتاه شده: