05/09/1403  
 
۱۳۹۲/۰۸/۰۴ ۱۳:۰۳
طبقه بندی: سیاستگذاری
چچ
اگر تخفیفی هست باید برای همه باشد

رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه:

اگر تخفیفی هست باید برای همه باشد

حامد قاسمی نراقی: طی 5 سال اخیر مجری نمایشگاه الکامپ و شورای سیاست‌گذاری این نمایشگاه دچار تغییرات مداوم شده و هر سال گروهی بر مسند مدیریت نمایشگاه الکامپ رخ نمایانده‌اند. امسال هم مانند سال88 شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی خود مجری این نمایشگاه شده و با حضور مدیران سازمان نظام صنفی کشور در شورای سیاست‌گذاری حمایت این سازمان را جلب کرده است. سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور با درخواست فضای 350 متربرای بخش ارزی سعی دارد به مشکلات ارزی-ریالی پایان دهد اما بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند این ترفند موفقیت‌آمیز نبوده است. یکی از این افراد محمد مهدی میرمهدی رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه است که با او در همین باره گفت و گو کردیم.

شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه الکامپ۹۲ تشکیل جلسه داده و تصمیماتی درباره نمایشگاه گرفته است. با توجه به روزهای باقی مانده تا برگزاری نظر اتحادیه درباره این نمایشگاه چیست؟
ما قبول نداریم. حتی نامه نوشتیم و در آن با طریقه برگزاری نمایشگاه اعلام مخالفت کردیم. از قبل هم نظرمان این بود که با شرایط موجود در بازار رایانه و فناوری اطلاعات باید بحث ارزی را از نمایشگاه‌ برداریم. این افراد با استراتژی‌ای که داشتند، گفتند میزان ارزی ۳۵۰متر خواهد بود. این تفاهم نادیده گرفته شده است و مصوب کرده‌اند ۷۰درصد نمایشگاه ریالی و ۳۰درصد ارزی باشد. با توجه به اینکه نمایشگاه الکامپ در حدود ۳۰ تا ۴۰هزار متر مربع برگزار می‌شود ۳۰درصد آن می‌شود حدود ۱۰ هزار مترمربع که در مبلغ ارزی آن به یورو اگر ضرب شود بیش از دو میلیارد تومان اختلاف ارزی و ریالی می‌شود. ما نامه اعتراض نوشتیم و از وزیر صنعت و معدن هم خواستیم که این‌ افراد را برکنار و افراد جدیدی را جایگزین کند. چون برخی امتیازهای خاص در نمایشگاه به اوج خود رسیده و این افراد فکر منافع شخصی خود هستند.

وزیر به نامه شما پاسخ داده است؟
هنوز جوابی از وزیر نگرفته‌ایم ولی پیگیری می‌کنیم. آنجا شده است منبع درآمد برای یک عده خاص. در حالی که نمایشگاه برای اطلاع‌رسانی، نمایش دستاوردها و عرضه کالاست ولی در کشور ما بر عکس است و هر سال بر سر برگزاری نمایشگاه و انتخاب مجری دعواست و عده‌ای در پی منافع خود هستند. به عنوان مثال شما شاهد بودید وقتی دولت قبل دستور واگذاری نمایشگاه به صدا و سیما را داد این افراد دسته جمعی استعفا دادند. در ضمن ما اعلام کردیم نمایشگاه الکامپ در تهران برگزار می‌شود و باید اتحادیه و سازمان نظام صنفی تهران در شورای سیاست‌گذاری باشند ولی شاهد بودیم شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور در این مساله ورود پیدا کرده و در شورای سیاست‌گذاری قرار دارند در حالی که اعتقاد داریم این‌ افراد حق دخالت ندارند و نباید به فکر منافع شخصی خودشان باشند. این افراد به فکر منافع عده‌ای خاص هستند و با اعلام تخفیف به آنها از سمت نمایشگاه از منافع خود کم می‌کنند در حالی که اگر تخفیفی هست باید برای تمام صنف باشد.

آیا شایعات اختلاف شما با سازمان نظام‌ صنفی رایانه‌ای کشور برسر نمایشگاه الکامپ ۹۲حقیقت دارد؟
ما مخالف سازمان هستیم. مجری و مسئولین نمایشگاه هر چه گفتند که سازمان نباید بگوید بله. در جایگاه سازمان و صنف نیست. سازمان باید جایگاه خودش را حفظ کند.

اگر نمایشگاه الکامپ به درستی برگزار شود و همچون سال‌های نه چندان دور قوت و قدرت خود را داشته باشد چه تاثیری در وضعیت صنف می‌گذارد؟
چون در این نمایشگاه شرکت‌های خارجی نیز از طریق نمایندگی‌ها یا به صورت مستقیم حضور می‌یابند اگر درست برگزار شود و برای شرکت‌کنندگان در این نمایشگاه بزرگ آی‌تی تسهیلات قائل شوند می‌تواند تاثیر بالایی در صنف بگذارد. در نمایشگاهی بدین صورت بازدید‌کننده می‌تواند با شرکت اصلی، واردکننده، گارانتی و خود کالا آشنا شود و به درستی کالای اصلی را بخرد اما اگر برنامه‌ریزی نباشد، شرکت‌کنندگان، بازدیدکنندگان و فروشندگان در این نمایشگاه ضرر خواهند کرد.
در شماره‌های آینده روزنامه کسب و کار با مسئولان نمایشگاه الکامپ۹۲ و سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور ارتباط خواهیم گرفت و نظراتشان را در این باره چاپ خواهیم کرد.

منبع:
آدرس کوتاه شده: