مهندس جهانگرد که در نخستین همایش ارتقا کیفیت خدمات فناوری اطلاعات سخن میگفت با ضروری خواندن تغییر پارادایم توسعه کشور به سمت فناوری اطلاعات و ارتباطات، خواستار توجه به برنامهریزی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در سطح کلان شد.
معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به اینکه در برنامههای توسعه باید تکلیف سه مولفه فرهنگ، اقتصاد و امنیت مشخص باشد، از مولفههای محیط زیست، سرمایه انسانی و فناوری به عنوان مولفههایی جدیدی نام برد که باید در هر برنامهریزی به آنها توجه شود.
او با اشاره به سه حوزه کشاورزی، صنعت و خدمات و بیان وضعیت هر یک از سه حوزه و نقش آنها در تولید ناخالص ملی و اشتغال، حوزه خدمات را فراتر از دو حوزه دیگر دانست.
وی گفت: در حوزه کشاورزی و صنعت بکارگیری فناوریهای نو و اصلاح روشها باعث بالا رفتن بهرهوری میشود اما، رابطه معکوس با اشتغال دارد و باعث کاهش مشاغل میشود. این در حالی است که در حوزه خدمات، اصلاح روشها و بکارگیری فناوریهای جدید از جمله فناوری اطلاعات باعث بهبود کیفیت زندگی و افزایش اشتغال خواهد شد.
مهندس جهانگرد با تشریح وضعیت نیروی انسانی کشور و میزان دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاهی اظهار داشت: صنعت و اقتصاد کشور قادر به جذب این تعداد نیروی جویای کار نیست و راهحل این مسئله در گرو توجه به حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات میباشد. وی از فناوری و تعامل جهانی به عنوان دو ابزار رشد نام برد.
وی همچنین رشد و ارتقا خدمات را مستلزم جمعآوری، ذخیرهسازی پردازش و انتشار دادهها دانست.
جهانگرد با برشمردن سطوح سهگانه خرد، متوسط و کلان در برنامهریزی، خواستار توجه به فناوری اطلاعات و ارتباطات در هر سه سطح شد.
او یادآور شد که ما در چندسال اخیر خواستهایم با تغییر در سطح خرد در سطح کلان نتیجه بگیریم که نتیجه مطلوبی حاصل نشده است.