04/09/1403  
 
۱۳۹۱/۰۸/۲۱ ۱۹:۱۵
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • سیاستگذاری
چچ
ایجاد صنعت مشارکتی ICT زمینه توسعه کشورهای عضو اکو را فراهم می‌کند

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:

ایجاد صنعت مشارکتی ICT زمینه توسعه کشورهای عضو اکو را فراهم می‌کند

تلنا: پیشنهاد تشکیل شورای رگولاتوری‌های کشورهای عضو اکو، ذیل کمیته مدیریت حمل و نقل ارتباطات از سوی وزیر ارتباطات ارایه شد.

به گزارش خبرنگار تلنا، رضا تقی پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم افتتاحیه نخستین اجلاس وزرای ارتباطات اکو، خبر از ارایه پیشنهاد تشکیل شورای رگولاتوری های کشورهای عضو اکو، ذیل کمیته مدیریت حمل و نقل ارتباطات داد و گفت: پیشنهاد تشکیل شورای رگولاتوری با رویکردی ایجاد توافقنامه های هماهنگی مرزی جهت رفع یا کاهش تداخل مضر فرکانسی در سرویس های مختلف ارتباطی مطرح شده است.
تقی پور تدوین استانداردهای مخابراتی منطقه ای و استفاده از ظرفیت های طرفین در زمینه تایید نمونه تجهیزات مخابراتی و فناوری اطلاعات از دیگر اهداف ارایه این پیشنهاد اعلام کرد و گفت: بررسی زمینه ساخت و تولید تجهیزات مخابراتی و استفاده از دانش مشترک در زمینه طراحی و ساخت ماهواره مخابراتی مشترک کشورهای اکو با استفاده از نقاط مداری این کشورها می‌تواند در جهت یکپارچگی کشور‌های عضو اکو شود.
وزیر ارتباطات ادامه داد: همکاری میان کشورهای عضو اکو در حوزه ارتباطات فناوری اطلاعات و تبادل تجربیات در زمینه های نرم افزاری و سخت افزاری، ارائه خدمات متعدد ارتباطات و فناوری اطلاعات، ایجاد زیرساخت ها و ارائه سرویس های دولت الکترونیک از جمله زمینه های موجود برای گسترش همکاری میان کشورهای منطقه است.
وی سرمایه گذاری مشترک ، ایجاد و تقویت بازار و صنعت مشارکتی ICT ، حمایت از اتحادیه های بخش خصوصی در صنعت ICT به منظور تقویت سرمایه گذاری را از جمله ساز و کارهایی دانست که توجه به آن می تواند زمینه توسعه در این حوزه را فراهم کند.
وی در ادامه خواستار ایجاد زمینه همکاری میان اپراتورهای سیار جهت کاهش تعرفه های رومینگ بین اپراتورها ، ایجاد و ارتقاء امکانات در انجام آزمایش های فنی رومینگ و ظرفیت دروازه بین الملل، تامین محتوی، ارائه خدمات ارزش افزوده و مخابرات اضطراری شد و گفت: توان علمی و فنی بالای ایران در زمینه طراحی ، عملیات ، نگهداری و اجرای شبکه های مخابراتی، توسعه زیرساخت های ارتباطی از قبیل؛ شبکه فیبرنوری ، ارائه خدمات IP و ارائه امکانات خاص در نرخ ترانزیت ترافیک بین الملل زمینه همکاری خوبی را فراهم نموده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این مطلب که بدون توجه به تحقیق و پژوهش و انتقال دانش حاصل از آن نمی توان انتظار توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات را داشت گفت: معتقدیم مطالعه لازمه هر شکل از توسعه در ابعاد مختلف و لذا کشورهای عضو اکو می توانند با توسعه همکاریهای آموزشی و تحقیقاتی در حوزه ICT به سوی توسعه ایی پایدار گام بردارند.
دکتر رضا تقی پور ایجاد و توسعه شبکه ملی اطلاعات به عنوان شبکه سراسری در سطح کل کشور را یکی از برنامه های اصلی وزارت ارتباطات دانست و گفت: ایجاد شبکه های عمومی شامل تمام لایه ها از جمله شبکه دسترسی پرسرعت برای کاربردهای مختلف و شبکه های اختصاصی شامل شبکه هایی نظیر شبکه دولت، ملی سلامت ، ملی مدارس، گمرک ، مالیات، علمی ، کارت هوشمند ملی از جمله برنامه های تدوین شده در این حوزه است.
منبع:
آدرس کوتاه شده: