23/10/1403  
 
۱۳۹۱/۰۶/۲۷ ۰۹:۱۱
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • اینترنت رگولاتوری
چچ
اینترنت ارزان نمی‌شود

وزیر ارتباطات‌:

اینترنت ارزان نمی‌شود

افزایش پهنای باند نیازمند تصمیم‌گیری‌ در سطح کلان کشور است.

اینترنت در ایران همچنان با معضل و مشکلات فراوانی مواجه است به طوری که چند صباحی است سرعت اینترنت به پایین‌ترین حد خود رسیده و بسیاری از کاربرانی که از dial up استفاده می‌کنند، نمی‌توانند از اینترنت استفاده کنند چرا‌که کاربران استفاده‌کننده از adsl  با بالاترین سرعت نیز با مشکل کندی و قطع و وصل‌های پیاپی مواجه هستند‌. از سویی دیگر کشور ایران در مقایسه با دیگر کشورهای جهان حتی کشور‌های عقب مانده‌ در پایین‌ترین رتبه سرعت اینترنت قرار گرفته و دارای گران‌ترین قیمت اینترنت است به طوری که  سلیمانی وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات  نیز معتقد است‌: نرخ موبایل و اینترنت در ایران نسبتا بالاست و رقم استفاده از اینترنت خانوار ایرانی حتی از خیلی کشورهای دیگر بالاتر است که علت آن عدم توسعه این بخش است و باید برای آن فکری کرد اما به نظر وزیر ارتباطات این‌گونه نیست،  وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور معتقد است که از نظر سرعت و قیمت، اینترنت ایران جایگاه به نسبت مناسبی دارد.
رضا تقی‌پور در پاسخ به این سوال که ارزیابی‌اش از وضعیت کلی اینترنت و به ویژه قیمت و سرعت آن چگونه است، اظهار کرد: از آغاز دولت دهم همیشه تلاش بر کاهش قیمت داشته‌ایم و در یک یا دو مرحله تلاش کرده‌ایم که در بخش‌هایی از جمله زیرساخت‌ها که مربوط به دولت می‌شود هزینه‌ها را کاهش دهیم و به گونه‌ای اقدام کنیم که قیمت تمام شده برای کاربران پایین‌تر بیاید.
وی ادامه داد: در این زمینه تاکنون مطالعات متعددی صورت گرفته و ما به طور قطع می‌توانیم بگوییم آنچه در تمام دنیا در زمینه اینترنت صورت می‌گیرد همواره همراه با یارانه‌های دولتی نیست و دولت کشورهای مختلف یارانه‌ای بابت این موضوع پرداخت نمی‌کنند بلکه این تولیدکنندگان محتوا هستند که به کمک تامین‌کنندگان پهنای باند می‌آیند و با همکاری یکدیگر به گونه‌ای رفتار می‌کنند که با کاهش هزینه‌ها برای مخاطب بحث محتوا برجسته‌تر و به محور اصلی تبدیل شود.
وزیر ICT در عین حال عنوان کرد: متاسفانه این پدیده هنوز در کشور ما فراگیر نشده و ما امیدواریم با راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات و افزایش تولید محتوا در کشور، این همکاری‌ها مورد توجه قرار گیرد و هزینه‌های استفاده از اینترنت برای مردم کاهش پیدا کند.
تقی‌پور در بخش دیگری از صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: ما در حال حاضر جلسه‌ها و تلاش‌های متعددی در زمینه کاهش قیمت اینترنت برگزار کرده‌ایم اما هنوز به نتیجه مشخصی نرسیده‌ایم که بخواهیم اعلام کنیم که این تعرفه‌ها تا چه حد کاهش می‌یابد.
وزیر ارتباطات در ادامه صحبت‌های خود درباره اینکه گفته می‌شود بدنه دولتی جهت افزایش پهنای باند اینترنت مقاومت‌هایی انجام داده، اظهار کرد: اگر مفهوم دولت را به معنای دستگاه‌های اجرایی بگیریم،‌ قطعا اینگونه نیست. من پیش از این هم بارها اعلام کرده‌‌ام که خوشبختانه از نظر زیرساخت‌ها و ظرفیت شبکه، این پتانسیل وجود دارد که بخواهیم پهنای باند اینترنت را افزایش دهیم بنابراین اگر تصمیم‌گیری در سطح کلان کشور صورت بگیرد ما آمادگی انجام این عمل را خواهیم داشت.
وی در عین حال یادآور شد: اکنون هم دستگاه‌های دست‌اندرکار تلاش دارند تا بتوانند در این زمینه به تصمیمی واحد برسند.
تقی‌پور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا به عنوان وزیر ارتباطات فکر می‌کنید وضعیت اینترنت از نظر سرعت، پهنا و قیمت شرایط مناسبی را تجربه می‌کند؟ به ایسنا گفت: اگر بخواهیم این موضوع را به شکل مقایسه‌ای مورد بررسی قرار دهیم، باید بگوییم که در حد متوسط کشورهای دنیا قرار داریم. به عبارت دیگر ما نمی‌توانیم ادعا کنیم که پهنای باند در کشور ما ارزان است. البته در عین حال برخی ادعاها که بر گرانی اینترنت در ایران دلالت می‌کند را هم قبول نداریم، کما‌اینکه در بسیاری حوزه‌های خدماتی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ما بر این اعتقاد هستیم که ‌قیمت خدمات مختلف در ایران نسبت به سایر کشورها ارزان‌تر است.

منبع:
آدرس کوتاه شده: