به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رضا تقیپور - وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات - در کنفرانس فنآوری اطلاعات و ارتباطات در صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: بدون تکیه بر فنآوریهای جدید ارتباطی و اطلاعاتی، مدیریت حوزههایی مانند صنعت نفت در فضای جهانی به دلیل حجم زیاد اطلاعات پردازش آنها و تامین امنیت ممکن نیست.
وی با اشاره به اینکه شرکت ملی نفت ایران از جمله شرکتهای محدودی بود که چهار دهه قبل ضرورت فنآوری اطلاعات و ارتباطات احساس کرده بود گفت: باید اعتراف کرد که فنآوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) به خصوص در صنعت نفت و گاز به صورت یک ضرورت درآمده است.
به گفته تقیپور، فنآوری اطلاعات و ارتباطات به علت نقش فراگیر آن مهمترین عامل ارتقاء و جهش از اقتصاد منبع پایه به اقتصاد دانش پایه است.
وی شرایط اقتصادی صنعت نفت را در بعد بینالمللی در حال تحول دانست و افزود: به همین دلیل وضعیت مناسبی برای استفاده بالقوه از کاربردهای ICT فراهم شده است. درواقع چنین شرایطی مدیریت اقتصاد نفت بدون فاوا امکانپذیر نیست.
وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه به نقش فنآوری اطلاعات و ارتباطات در صنعت نفت و وسایل آن دیرهنگام توجه شده است و جای کار بسیار دارد، گفت: متاسفانه در گذشته به جای آن که ارزش افزوده حاصل از این موضوع برای رفاه مردم کشور هزینه شود از دسترس خارج میشد اما در دو دهه گذشته این نقص برطرف شده است.
وی با تاکید بر امنیت اطلاعات در صنعت نفت گفت: یکی از اهداف اصلی پدافند غیرعامل صنعت نفت و گاز کشور است که در همین زمینه شرکتهایی هم فعال شده و شروع به کار کردهاند و در حال حاضر کارهای اساسی در همین زمینه در دست اجرا است.
تقیپور از خوداتکایی ایران در این زمینه خبر داد و طراحی کارت هوشمند سوخت را یکی از تجربههای موفق مدیریتی صنعت نفت در استفاده از ICT دانست که موجب صرفهجویی و مصرف بهینه سوخت در کشور شد.