21/10/1403  
 
۱۳۹۱/۰۴/۲۶ ۱۰:۵۲
طبقه بندی:
  • اخبار رسانه ها
  • سیاستگذاری
چچ
نهاوندیان: سال حمایت از تولید، سال افزایش فشارها بر واحدهای تولیدی نیست

اعضای جدید اتاق بازرگانی ایران معرفی شدند

نهاوندیان: سال حمایت از تولید، سال افزایش فشارها بر واحدهای تولیدی نیست

رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: از سال تولید ملی، چهار ماه گذشت و متناسب با این مدت، باید یک سوم از برنامه‌های مدون مربوط به سال تولید ملی عملیاتی می‌شد، زیرا انتخاب نام سال به‌ "تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی" به این معناست که باید در تصمیمات خود، اولویت کاری را به تولید اختصاص دهیم.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمد نهاوندیان امروز تصریح کرد: شایسته است که با گذشت این مدت از نهادهای دولتی درخواست کنیم گزارشی در مورد اقدامات خود ارائه دهند.

وی با اشاره به قانون هدفمند‌سازی یارانه‌ها، عنوان کرد: به‌نظر اتاق در شرایط کنونی، دستور کار ما در پاسخ به محدودیت‌های موجود، باید تسهیل باشد؛ به گونه‌ای که اگر مانعی ایجاد می‌شود، به دنبال آن دو مانع داخلی را رفع کنیم.

عضو شورای پول و اعتبار با بیان این که واحدهای تولیدی با مشکلات جدیدی در زمینه منابع‌ مالی مواجه هستند، تشریح کرد: علت این امر واضح است، زیرا قیمت ارز بالا رفته، دست‌مزدها گران‌تر شده، شرایط فاینانس و یوزانس دشوارتر و دسترسی واحدها به تسهیلات بانکی دچار اختلال شده است؛ تا آن‌جا که طبق آمار موجود، کم‌تر از نیمی از سهمی که در بسته سیاسی شورای پول و اعتبار مشخص شده، به بخش تولید اختصاص یافته است؛ به این معنا که این حوزه از سهم خود برخوردار نیست.

رییس پارلمان بخش خصوصی گفت: مشکل اصلی ما این است که بسیاری از منابع کشور به سمت خرید ارز و طلا سوق می‌یابد، اما اگر ارز و طلای داخل خانه‌ها را با ایجاد اعتماد و انگیزه به چرخه اقتصادی وارد می‌کردیم، بسیاری از مشکلات موجود حل می‌شد، زیرا همه می‌دانیم، اقتصاد با چرخش، رشد می‌یابد.

نهاوندیان ادامه داد: در این رابطه با پی‌گیری‌های اتاق، در ماده 29 بودجه کشور، اقدام مطلوبی صورت گرفت و تصمیمات مناسبی برای حل مشکل طلب واحدها از دولت مطرح شد.

وی یادآور شد: امسال زمان وارد کردن فشارهای جدید به واحدهای تولیدی نیست، بلکه باید به حمایت‌‌های ویژه از این حوزه بپردازیم.

رییس اتاق ایران حوزه مالیات‌های کشور را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: گزارش‌هایی حاکی از افزایش مالیات‌های بنگاه‌های تولیدی و اصناف ارائه شده است و باید متوجه باشیم که سال حمایت از تولید، سال افزایش فشارها بر واحدهای تولیدی نیست.

نهاوندیان سپس به مسائل مربوط به ارز اشاره کرد: در این رابطه نیز تحلیل‌های بسیاری مبنی بر تأثیر تورم بر نوسانات نرخ ارز مطرح شده، تا آن‌جا که در دوره‌ای شاهد آثار آن بر افزایش نرخ ارز بودیم.

وی در چهاردهمین جلسه هیأت نمایندگان اتاق ایران با بیان این که در رابطه با تعیین نرخ ارز دو راه‌کار وجود دارد، توضیح داد: یک نگاه این است که در بخش‌های نیازمند، حمایت به‌صورت ریالی باشد تا شاهد عدم توازن در نرخ ارز نشویم. این تجربه جهانی است و توجه به آن می‌تواند راه‌گشا باشد.

رییس اتاق ایران افزود: شایسته است به هنگام تصمیم‌گیری در این گونه موضوعات، نظرات تشکل‌ها و فعالان اقتصادی، مورد استفاده قرار گیرد. نکته مهم این است که اجازه ندهیم، با بروز تحریم، ساختار و زیربنای اقتصاد تخریب شده و به دوره‌های گذشته خود برگردیم، زیرا برگرداندن مکانیزم‌های تخصیصی به‌جای مکانیزم‌های عرضه و تقاضا مشکل‌ساز خواهد بود.

او در پایان تصریح کرد: با این دوراندیشی و استفاده بیش از پیش از بخش خصوصی، می‌توانیم تحریم‌ها را به فرصت تبدیل کرده و نیازهای داخل را با توجیه‌های اقتصادی برطرف سازیم. امیدوارم با هم‌دلی بیش‌تر، خود را برای فصل شکوفایی اقتصاد کشور آماده کنیم.

در ادامه رییس اتاق ایران 12 استراتژی اتاق را مورد اشاره قرار داد. وی در این رابطه، حضور اتاق در دفع آثار تحریم، تصویب قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار، اقدام در راستای اصلاح فرهنگ عمومی، اصلاح مواد قانونی زائد، توسعه کمی و کیفی بخش خصوصی و حضور اتاق در مراجع تصمیم‌گیری به‌عنوان مشاور، فعالیت در حیطه اصلاح نظام کسب‌وکار کشور، بهره‌گیری از استعداد جوانان و تعامل سازنده برای حل مشکلات با هر سه قوه کشور، ملاقات با مقام معظم رهبری و قبول این مسؤولیت که به‌طور دوره‌ای گزارش درخصوص اقتصاد از منظر بخش خصوصی به ایشان ارائه شود،‌ تلاش در راستای ایجاد شفافیت و انحصارزدایی در فضای اقتصادی کشور، توان‌مند کردن اتاق استان‌ها برای حضور فعال در حوزه اقتصادی کشور، چابک‌سازی امور اجرایی، افزایش اثربخشی اتاق در تصمیمات اقتصادی از طریق شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، فعال‌سازی جلسات شورای گفت‌وگو در اتاق شهرستان‌ها و در نهایت تقویت نظام اقتصادی با مددگیری از نوآفرینی‌ها و استفاده از پیش‌نهادات جدید، را برشمرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، نمایندگان جدیدی را که از طرف، وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام شده‌اند را معرفی و از زحمات نمایندگان سابق قدردانی کرد. براساس نامه ارسالی از طرف وزیر صنعت، معدن و تجارت، جواد نجم‌الدین، حسن رادمرد، سیدجواد تقوی، غلام‌رضا شافعی، محسن صالحی‌نیا و اصغر ابوالحسن هستیانی به‌عنوان نمایندگان جدید انتخاب شدند.

منبع:
آدرس کوتاه شده: