22/10/1403  
 
۱۳۹۱/۰۴/۱۳ ۱۶:۳۸
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • صنفی
چچ
همکاری و هم افزایی بزرگترین سرمایه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای است

مهندس آزاده داننده در نشست هفتمین سالروز تاسیس سازمان:

همکاری و هم افزایی بزرگترین سرمایه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای است

مراسم هفتمین سالروز تاسیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور روز 12 تیرماه با حضور بیژن نوباوه، نماینده مجلس شورای اسلامی و اعضا در محل دبیرخانه سازمان برگزار شد.

مهندس آزاده داننده، رییس شورای مرکزی سازمان ضمن تبریک هفتمین سالروز تاسیس سازمان، مشارکت، همکاری و هم افزایی را بزرگترین سرمایه سازمان دانست و گفت : در این هفت سال، دو دوره سه ساله را پشت سرگذاشتیم. دوره اول را به عنوان دوره تثبیت جایگاه سازمان می شناختیم و تلاش همه همکاران این بود که سازمان شناخته شده و جایگاه خود را پیدا کند. در دوره دوم بحث بر توسعه جایگاه سازمان با شعار تعامل هم افزا بود و محور فعالیت های سازمان بر این موضوع بود که به عنوان یک ظرفیت در مراکز تصمیم سازی مطرح باشد.
وی ادامه داد : اگر بخواهیم یک ویژگی برای دوره سوم قائل بشویم ضمن حفظ و توسعه فعالیت های قبلی و تاکید بر اقدامات و حرکت هایی که در دوره های گذشته صورت گرفته، تمرکز بر تقویت ساختار داخلی، ظرفیت ها،استحکام و تحکیم روابط با اعضا سازمان و دستیابی به حداکثر مشارکت جویی و جلب مشارکت همکاران است.
رییس شورای مرکز ی سازمان با بیان این که در این دوره اصل شفافیت در سازمانهای مردم نهاد را که یک اصل ضروری است را همچنان در سرلوحه کارخودمان قرار دادیم، گفت : در این دوره تلاش کردیم یک مقدار بحث فرآیند برنامه ریزی را با جزئیات بیشتری پیش ببریم و بیش از گذشته برنامه محور عمل کنیم تا بتوانیم بر اساس برنامه و نتایج، به شما پاسخگو بوده و در مقاطعی عملکرد سازمان را منتشر کنیم و به شما این امکان را بدهیم که بتوانید فعالیت سازمان را رصد کنید.

وی ابلاغ آیین نامه ارتقاء مشاوران از رتبه 3 به 2 و الزام سازمان های صنعت، معدن و تجارت 19 استان کشور برای همکاری با سازمان های نظام صنفی استانی را به عنوان دستاوردهای اخیر سازمان برشمرد که در تثبیت جایگاه سازمان نقش عمده ای ایفا نموده و فضا را برای توسعه فعالیت سازمان درسراسر کشور فراهم می‌کند.

مهندس داننده مشارکت سازمان با سازمان فناوری اطلاعات در بحث نرم افزارهای متن باز، همکاری با مرکز توسعه تجارت الکترونیک در بحث ساماندهی فروشگاه های اینترنتی و همکاری با اتاق بازرگانی در مورد قانون بهبود کسب و کار را از جمله فعالیت های دیگر سازمان دانست که نتیجه هفت سال تلاش برای معرفی ظرفیت و توانمندی های سازمان است.
وی از اعضا بابت همراهی، همکاری و تلاش مستمر در طی این سال ها تشکر و قدردانی نمود و ابراز امیدواری نمود که همچنان شاهد شکوفایی این مسیر باشیم.
در ادامه مراسم، مهندس پرویز رحمتی، رییس سازمان اظهار داشت: این سازمان مردم نهاد با سه چالش اصلی مواجه است. یک چالش، چالش از درون است. ما با این مساله مواجهیم که چگونه می توانیم با تمرین، ممارست و تکرار در داخل مجموعه، کسانی که در حرفه فناوری اطلاعات و ارتباطات فعال هستند را به اندازه کافی در جهت انسجام، سازماندهی، حرکت با برنامه و برمبنای علائق صنفی بسیج کنیم.
وی افزود : بنابراین ما به زمان احتیاج داریم که اعضا به یک همدلی، همبستگی و اتفاق نظر برسند و باور و اعتقاد به این موضوع داشته باشند که جز انجام کار، بازخورد گرفتن و تصحیح مسیر در جهت تجمیع قوا و حرکت در راستای اهدافی که قانونگذار مشخص کرده، راه گریزی نداریم.
رییس سازمان بابیان این که این چالش به دلیل ابعاد مختلف موردی نیست که به راحتی و در کوتاه مدت حل و فصل بشود، گفت : اما علم و باور نسبت به این چالش به ما کمک می کند که وجوه مختلف آن را بشناسیم و در جهت حل آن حرکت کنیم.
مهندس رحمتی، چالش دوم را چالش تعامل با دولت و قوه مجریه برشمرد و اظهار داشت: وقتی سازمانی بر اساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی تاسیس می شود و مورد تایید شورای نگهبان است، فرض بر این است که از پشتوانه قانونی لازم برخوردار بوده و دستگاه ها و سازمانهای دولتی به اعتبار این پشتوانه قانونی، می بایستی در همه زمینه ها، همراهی و همکاری لازم را داشته باشند.
وی با بیان این که هنوز پس از هفت سال از حضور در برخی نهادهای قانونی محروم هستیم، عدم حضور سازمان به عنوان نماینده بر حق صنف فناوری اطلاعات در کمیسیون تنظیم مقررات و شورای عالی فضای مجازی را نمونه ای از جمله مصادیق چالش دوم دانست. 
رییس سازمان ادامه داد: البته خوشبختانه در بسیاری از شورا و نهادها حضور داریم و این نشان دهنده این است که اراده ای برای عدم حضور سازمان وجود ندارد. اما درک و فهم عمیق در خصوص این که تا چه اندازه می توان از ظرفیت های صنف استفاده کرد هنوز فراگیر نشده و ما لاجرم با چالش دوم مواجهیم.
وی چالش سوم  را بحث پایش فضای کسب و کار خواند و گفت :  ما به عنوان نماینده قانونی بخش خصوصی نسبت به فضای کسب و کار، فضای رقابتی بازار ، انحصار، شبه انحصار و مواردی از این قبیل حساس هستیم. اساسا فلسفه وجودی سازمان به عنوان حلقه اتصال صنف با دولت و به مفهوم کلان آن یعنی حاکمیت، در این موضوع نهفته است که ما برای پیشرفت و تعالی کشور و نظام نمی توانیم دو طرف میز باشیم. می بایستی فرض پایه ما بر این باشد که ما حلقه اتصالیم و بازخوردهای لازم را برای سیاست گذاری و تدوین مقررات به شکل واقعی منتقل می کنیم و متقابلا جایی که بحث تحقق و اجرای برنامه های بالادستی مطرح است در محدوده صنف فناوری اطلاعات و ارتباطات بسیج عمومی می کنیم که اهداف مورد نظر جنبه عملی پیدا کند و از همه ظرفیت ها و منابع بتوانیم استفاده کنیم. بنابراین جایگاهی که ما به عنوان رگولاتور و تنظیم کننده مناسبات فیمابین آحاد بخش خصوصی با طرف دولتی و به طریق اولی طرف حاکمیتی اعم از قوه مقننه، قوه مجریه و قوه قضائیه داریم، نشان دهنده این قضیه است.
مهندس رحمتی شکل گیری کارگروه رسیدگی به جرایم رایانه ای با حضور رییس دادسرای جرایم رایانه ای  و بحث معافیت مالیاتی برای شرکتهای تولید کننده فناوری اطلاعات را از کارهای ارزشمند سازمان در این راستا دانست.
وی ادامه داد :  پایش فضای رقابت در بازار و شفافیت فضای کسب و کار همیشه معارضینی را با خود به همراه دارد و هدف اصلی که مراقبت، سلامت، شفافیت و جلوگیری از انحصار و شبه انحصار در فضای کسب و کار است، علی القاعده با گرفتاری هایی مواجه می باشد که بخشی از اینها را باید از طریق مشارکت درتنظیم ضوابط و مقررات با طرف های حاکمیتی و بخشی هم از طریق اطلاع رسانی و انعکاس و طرح واقعیات و بالابردن هزینه تصمیم گیری ها برای کسانی که تصمیم گیری های نادرست و خلاف مصالح نظام و ملی خواسته یا ناخواسته انجام می دهند، حل و فصل کنیم.
وی ابراز امیدواری نمود با صبر و حوصله در جهت تحقق اهدافی که منجر به شکوفایی فضای کسب و کار فناوری اطلاعات و ارتباطات و شفافیت بیشتر و ایجاد مبانی قانونی لازم برای حضور گسترده تر سازمان در عرصه های اشتراک در فضای سیاست گذاری تصمیم گیری می شود، حرکت کنیم.
سپس مهندس بیژن نوباوه، نماینده مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک به مناسبت هفتمین سالروز تاسیس سازمان، فناوری اطلاعات را یک تکنولوژی جدید برشمرد که هزاران هزار انقلاب در یک جهش علمی ایجاد کرده است. وی تشکیل شورای عالی فضای مجازی را یک اقدام مهم برشمرد که نقش بسیار مهمی در کنترل محتوا و سیستم مجازی کشور دارد.
وی همچنین رشد سازمان در این مدت کوتاه را قابل توجه و تقدیر خواند و آمادگی خود را در قوه مقننه برای هر نوع همکاری و مساعدت اعلام نمود.

منبع:
آدرس کوتاه شده: