03/09/1403  
 
۱۳۹۲/۰۲/۲۱ ۱۱:۲۹
طبقه بندی:
  • اخبار رسانه ها
  • فضای کسب و کار
چچ
ملاک قیمت است یا کاربرد؟

تجهیزات کامپیوتری جزو کالاهای لوکس‌اند؟

ملاک قیمت است یا کاربرد؟

بخش عمده تجهیزات کامپیوتری از جمله لپ‌تاپ و تبلت جزو کالاهای لوکس قرار دارند و تسهیلات واردات به آنها تعلق نمی‌گیرد

دنیای‌اقتصاد- بازار کامپیوتر مملو از کالاهایی است که هر کدام بسته به نوع کاربری که دارند مخاطبان خود را دارند.
کالاهایی که آنها را در گروه‌بندی کلی به دو گروه لوکس و ضروری تقسیم‌بندی کرده‌اند و این تقسیم‌بندی که از نظر کارشناسان چندان منطقی و اصولی نیست، حالا شده است مبنای بسیاری از تصمیم‌گیری‌های مهم بازار!
به گفته فعالان بازار و کارشناسان در حال حاضر با توجه به قوانین وارداتی و... اکثر کالاهای پرمخاطب بازار از لپ‌تاپ و تبلت و قطعات آنها بابت تعمیر و ارتقا گرفته تا کالاهایی نظیر پخش‌کننده‌های موسیقی و... لوکس به حساب آمده است و در مقابل کالاهایی نظیر مانیتور و تعداد بسیار محدودی از کالاهای این حوزه غیرلوکس! به عبارتی کالاهای قدیمی به‌عنوان کالاهای ضروری و غیرلوکس و کالاهای مطابق تکنولوژی روز و البته گران قیمت در رده لوکس‌های بازار قرار گرفته اند. به گفته کارشناسان اما با توجه به اینکه تعداد غیرلوکس‌های بازار کامپیوتر بسیار کم است، کل بازار کامپیوتر و اجزای آن و همچنین بازار گوشی در رده لوکس‌ها قرار دارند.
حیدری، عضو هیات‌مدیره پاساژ پایتخت در این باره می‌گوید: کالاهای آی‌تی جزو کالاهای لوکس محسوب نمی‌شوند، بلکه محصولات ابزارهایی هستند که در حوزه‌های گوناگون‌ به شدت مورد نیاز هستند.به گفته وی در شرایطی که یکی از شاخص‌های توسعه‌یافتگی، رشد و توسعه آی‌تی در کشور است چرا باید رایانه و اجزای آن در رده لوکس‌ها قرار گیرد؟
یوسف علیان، یکی از واردکنندگان لپ‌تاپ و تجهیزات کامپیوتری با بیان این مطلب به «دنیای‌اقتصاد» که مرز مشخصی بین کالاهای لوکس و غیرلوکس در بازار کامپیوتر وجود ندارد، گفت: تا پیش از اینکه مشکلات ارزی و ارائه برخی از تسهیلات وارداتی به واردکنندگان و تولیدکنندگان وجود نداشت، مرزبندی بین کالاهای لوکس و غیرلوکس از طریق نرخ تعرفه مشخص می‌شد که البته استثناهایی هم در این رابطه وجود داشت. به‌عنوان مثال لپ‌تاپ از ابتدا در رده لوکس‌ها بود. ولی به دلیل اینکه تولید داخلی در این زمینه نداشتیم تعرفه روی نرخ 4 درصد باقی مانده است. همین موضوع در مورد تبلت و دوربین هم صادق است. اما اینک با مد نظر قرار دادن موضوع ارز مبادلاتی و... اکثر این کالاها در رده‌های نهایی قرار گرفته و لوکس بودن آنها محرز شده است.
سامان لک پور، یکی از کسبه بازار کامپیوتر پایتخت که دستی هم در واردات محصولات اپل دارد با تایید گفته‌های همکارش به «دنیای‌اقتصاد» گفت: حقیقت این است که در رده‌بندی در مورد کالاهای لوکس و غیرلوکس این قیمت است که معیار قرار می‌گیرد. در حالی‌که باید میزان کاربری و تقاضای آن در بازار مورد توجه قرار گیرد. وی با اشاره به این موضوع که لوکس خواندن لپ‌تاپ اصلا منطقی نیست، گفت: در حال حاضر اکثر شرکت‌ها و تجار و کاربران خانگی و... برای انجام امور خود از لپ‌تاپ استفاده می‌کنند و با وجود رشد قیمت‌ها در بازار این کالاها، لپ‌تاپ بازاری سر پا دارد. این نشانه اهمیت وجود این کالا نزد مصرف‌کنندگان است. پس نباید آن را لوکس نامید.
خراسانی، یکی دیگر از فعالان حوزه کامپیوتر هم با بیان این مطلب که در حال حاضر اکثر کالاهای حوزه کامپیوتر در رده‌های لوکس‌ها قرار دارد به «دنیای‌اقتصاد» گفت: در بازار اکثر کالاها و شاید بتوان گفت 80 درصد کالاها لوکس به حساب می‌آیند که این اصلا درست و منطقی نیست. به گفته وی لوکس خواندن کالاهایی نظیر کنسول‌های بازی و تجهیزات مکمل آنها، پخش‌کننده‌های موسیقی، دوربین‌های تصویر برداری و... شاید چندان اهمیتی نداشته باشد. اما لوکس خواندن لپ‌تاپ، تبلت، کارت گرافیک، رم و... عجیب است. به گفته وی تلاش‌های بسیاری طی سال‌های گذشته برای خارج کردن این کالاها از لیست لوکس‌ها شده است که متاسفانه نتیجه‌ای در بر نداشته است. وی افزود: در کشور ما مرسوم است که هر چه گران باشد آن را لوکس می‌نامند. حالا می‌خواهد این کالای گران یک یخچال ساید بای ساید گران باشد، یا یک لپ‌تاپ یا یک رم با ظرفیت حافظه بالا و با قیمت گران! در هر حال اگر کالایی گران باشد آن را لوکس می‌نامند. به گفته وی، چنین اصلی برای مرزبندی بین لوکس و غیرلوکس در بازار کامپیوتر اصلا اصولی نیست و تلاش‌های زیادی که برای بیرون کشیدن نام کالاهای این چنینی از زیر عنوان لوکس شده است، نتیجه نداشته است.
منبع:
آدرس کوتاه شده: