به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، رضا اخلاقی، مدیرعامل شرکت دمسان رایانه ضمن گله مندی از بخش دولتی و نگاه حذفی آنان به محصولات امنیتی، تولید محصولات مکمل در داخل را از نقشهای مهم دولت میداند.
وی در گفتگو با افتانا، کشف ویروس مخرب فلیم را از مهمترین رویدادهای امنیتی در سال ۹۱ دانست و با وجود دغدغههایی که در آن زمان به وجود آورده بود، بازتابی را که در بیداری مدیران و کارشناسان شبکه داشته را از جنبه های مثبت آن عنوان کرد.
با توجه به اینکه کشور ما آماج حملات سایبری متعددی قرار گرفته، ایشان با بیان اینکه جنگ مورد نظر سالهاست که آغاز گشته و روز به روز بر شدت و وسعت آن افزوده میشود، گفت: در این شرایط قطعاً هر کسی که آماده دفاع نباشد محکوم به نابودی است.
رضا اخلاقی در رابطه با رویکرد بخش دولتی نسبت به حضور بخش خصوصی در حفظ امنیت سایبری کشور، نگاه بخش دولتی را تا کنون به محصولات امنیتی نگاهی حذفی دانست و تصریح کرد:
دولت به جای بررسی و پیداکردن نقاط ضعف و سعی در پوشش آن با روشهای مکمل همیشه ترجیح داده است که صورت مساله را پاک کند که این روش جز ایجاد ضرر مضاعف برای دولت نتیجه دیگری نخواهد داشت.
مدیر عامل شرکت دمسان رایانه، در رابطه با نقش دولت در توانمندسازی بخش خصوصی در تولید محصولات بومی، به افتانا توضیح داد:
در تولید داخلی ما همیشه ضعیف بودهایم زیرا به جای حرکت در امتداد تکنولوژی همیشه سعی داشتهایم که چرخ را مجدداً اختراع کنیم، و به دلیل فاصله زیاد ما با مخترعین اصلی آن، کیفیت و کمیت در تولیداتمان زیر سوال بوده است.
به جای اینگونه اعمال، راهبرد دولت باید این باشد که به تولید محصولات مکمل بپردازد، تا در این راستا نقاط ضعف (یا موارد مورد حساسیت حاکمیت) را در محصولات خارجی موجود، نسبت به نیاز داخلی پوشش دهد.
با این روش علاوه بر رسیدن به هدف در زمان قابل قبول، نگرانیهای امنیتی نیز پوشش داده میشود و میتوان سیستمی جهت واکنش سریع به رخداد متمرکز بوجود آورد که بهبود قابل توجهی از نظر امنیت شبکه در کشور را به همراه خواهد داشت.
وی اصلیترین مشکل و عامل اساسی آسیب پذیری در بحث امنیت در داخل کشور را فقدان دانش در مجاری تصمیم گیری و نقاط اجرایی کشور دانست و یادآور شد این عامل باعث شده که حتی از امکانات کم موجود هم نتوانیم به درستی و به موقع در زمان نیاز استفاده نماییم. اخلاقی تاکید کرد:افزایش دانش جزو مهمترین نیازهای کشور در زمینه امنیت سایبری میباشد.
با توجه به اظهاراتی که غرب در خصوص ارتش سایبری ایران داشته است، ایشان با توجه به ضرورت ارتش در جنگ متذکر شد:
همانطور که در توضیحات قبل هم گفته شد، این یک جنگ است و در هر جنگی نیاز به ارتش ضروری است. البته بنده به مقوله ارتش سایبری صرفا به شکل تهاجمی آن نگاه میکنم و بحث پدافند را جدا از ارتش سایبری میدانم.
در انتها مدیر عامل شرکت دمسان رایانه در گفتگو با افتانا در رابطه با کنترل اینگونه حملات اظهار داشت: هر چه ارتش در یک کشور قویتر باشد دیگران نیز متقابلاً در حمله به آن ملاحظه بیشتری میکنند.