04/11/1403  
 
۱۳۹۲/۰۳/۲۲ ۱۴:۱۹
طبقه بندی: اخبار رسانه ها
چچ
تدوین پیش‌نویس سند برنامه‌ریزی ملی فناوری اطلاعات در خدمت فرهنگ

تدوین پیش‌نویس سند برنامه‌ریزی ملی فناوری اطلاعات در خدمت فرهنگ

پیش‌نویس سند برنامه‌ریزی ملی فناوری اطلاعات در خدمت فرهنگ توسط دبیرخانه شورایعالی اطلاع رسانی تدوین شد که این پیش نویس در برگیرنده 118 برنامه اجرایی اولویت‌دار است.

به گزارش خبرنگار مهر، امروزه در بخش های مختلف کشور بکارگیری فناوری اطلاعات به امری رایج تبدیل شده و کاربرد آن به صورت روزافزون در حال افزایش است و براین اساس گسترش کاربرد فناوری اطلاعات در هر زمینه ای نیازمند داشتن دید کلان، انجام بررسی‌های کارشناسانه و ایجاد زیرساخت‌های لازم و نیز امکان‌سنجی و نظارت دقیق بر بکارگیری این مقوله است.

در این راستا پیش‌نویس سند برنامه‌ریزی ملی فناوری اطلاعات در خدمت فرهنگ توسط دبیرخانه شورایعالی اطلاع رسانی در راستای تحقق و عمل به یکی از وظایف و مسئولیت‌های خود در حوزه تدوین و تصویب اصول نظام جامع (فرهنگی، اجتماعی، دینی و اخلاقی) اطلاع‌رسانی کشور، تدوین شده و برای بررسی در اختیار مراجع مربوط قرار گرفته است.

دبیرخانه شورای عالی اطلاع‌رسانی با ارائه سند برنامه‌ریزی ملی فناوری اطلاعات در خدمت فرهنگ اسلامی – ایرانی به شناسایی و تدوین اهداف و استخراج راهبردها، ارائه راه‌کارها و پیشنهاد اولویت‌بندی برنامه‌های اجرایی در زمینه فرهنگ و فناوری اطلاعات دست پیدا کرده است.

در این سند با توجه به مطالعات صورت گرفته در عرصه فرهنگ، فناوری اطلاعات، برنامه‌ریزی، فرایند طراحی، تدوین و برنامه‏ ریزی ملی فناوری اطلاعات در خدمت فرهنگ، در سه سطح کلان، میانی و خرد انجام شده است.

در سطح کلان نیز پنج سطح از برنامه‌ریزی این پیش نویس شامل هدف‌گذاری کلان، راهبردریزی، ارائه راهکار یا طرح‌ریزی، برنامه‌ریزی اجرایی و تعریف پروژه دیده شده است. در سطح میانی، ساختار سلسله مراتبی ذکر شده کمی جزئی‌تر مورد بررسی قرار گرفته و اقدامات لازم جهت انجام در هر لایه مشخص شده است. گام‌های اجرایی این طرح بر اساس منطق موجود در اسناد برنامه‌ریزی راهبردی در چهار محور شناسایی و تدوین سیاست‌ها، استخراج راهبردها، تعیین شاخص‌ها و ارائه راهکار و نهایتاً ارائه و اولویت‌بندی برنامه‌های اجرایی دسته‌بندی شده است. در سطح جزئی نیز به طور کامل نحوه برنامه‌ریزی مورد بررسی قرار گرفته است.

برنامه‌های اجرایی و پروژه‌های پیشنهادی به منظور ارتقای عمومی سطح شاخص‌ها در 14 عنوان به گونه‌ای تعریف شده‌اند که بتوان برای هر یک از آن‌ها ستادی را تعیین کرد تا مسئولیت کنترل، اجرا و پایش پروژه‌های تحت مسئولیت را به عهده بگیرد.

بر اساس این 14 محور، 118 برنامه اجرایی به همراه سازمان و ارگان متولی آن پیشنهاد شده که بر اساس دو معیار سادگی اجرا و تأثیرگذاری هر برنامه بر حوزه‌های فرهنگی مرتبط، اولویت انجام آن‌ها تعیین شده است.

منبع:
آدرس کوتاه شده: