03/09/1403  
 
۱۳۹۰/۰۹/۱۹ ۱۴:۴۳
طبقه بندی:
  • اخبار رسانه ها
  • فضای کسب و کار
چچ
تصویب استانداردهای اجباری برای نرم افزارهای اداری

استاندارد تبادل اطلاعات مکاتبات اداری در کمیسیون نرم افزار تدوین می شود

تصویب استانداردهای اجباری برای نرم افزارهای اداری

کمیسیون نرم افزار نظام صنفی رایانه ای تهران، استاندارد «تبادل اطلاعات مکاتبات اداری» را تا چند ماه آینده تدوین خواهد کرد.

به گزارش عصر ارتباط، همزمان با تلاش مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک برای تدوین استانداردهای حوزه اتوماسیون اداری، کمیسیون نرم‌افزار سازمان نظام صنفی نیز تهیه یک استاندارد نرم‌افزاری این حوزه را در برنامه کاری خود قرار داد تا پس از موافقت نهادهای مرجع اجرای این استانداردها در تمام سازمان‌های کشور الزامی شود.
از دو سال گذشته تاکنون استاندارد تبادل اطلاعات مکاتبات اداری موسوم به ECE2 در کمیسیون نرم‌افزار نظام صنفی تهران چندین بار بررسی شد و حال پس از انتخاب اعضای کمیسیون سوم نرم‌افزار قرار است این استاندارد تا ماه‌های آینده تدوین شود و سپس با تایید و هماهنگی نهادهای مسوول، در تمام سازمان‌های کشور به اجرا درآید.
دومین استاندارد نرم‌افزارهای اداری که پیش از این با تلاش مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک و دفتر فناوری اطلاعات ریاست جمهوری تدوین شده بود «راهبری و مدیریت اسناد» نام دارد که از سال گذشته تاکنون منتظر تصویب مرکز فاوای ریاست جمهوری است.
بر اساس محتوای این استانداردها ضریب امنیت اطلاعات موجود در اسناد اداری به شکل محسوسی افزایش می‌یابد و کاربران سازمان‌ها می‌توانند حتی با وجود استفاده از چند نرم‌افزار مختلف، چرخه اطلاعات خود را ایمن نگه دارند.
همچنین با بهره‌گیری از استانداردهای اتوماسیون اداری امکان به‌روزآوری اطلاعات و استفاده از تکنولوژی‌های جدیدی همچون هویت‌سنجی و پشتیبانی از امضای دیجیتال فراهم می‌شود.
امنیت اطلاعات مهم‌ترین چشم‌انداز است
رضا کرمی رئیس کمیسیون نرم‌افزار سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران  با اشاره به اینکه استاندارد تبادل اطلاعات مکاتبات اداری (ECE2) مراحل پایانی تدوین و تصویب خود را طی می‌کند، گفت: «از زمان فعالیت انجمن شرکت‌های انفورماتیک جمعی از شرکت‌های نرم‌افزاری بحث تدوین استانداردهای حوزه اتوماسیون اداری را دنبال کردند. در ادامه این اقدامات، کمیسیون نرم‌افزار نیز در دوره اخیر به نتایج خوبی در این زمینه رسید و حال تصمیم داریم تا چند ماه آینده این استاندارد را برای تصویب و اجرا ارائه کنیم.»
کرمی با توضیح اینکه حفظ امنیت اطلاعات اداری در واقع فلسفه تدوین این استانداردها را تشکیل می‌دهد، ادامه داد: «تلاش کارگروه ویژه استاندارد ECE2 این است که کاربران بتوانند امنیت اطلاعات و اسناد خاص سازمان خود را حفظ کنند. با رعایت این استانداردها راه‌های مختلفی برای حفاظت از اطلاعات در برابر حملات سایبری نیز به وجود می‌آید.»
او ضمن اشاره به اجرای استاندارد ECE2 در سازمان‌ها پس از تصویب، افزود: «پس از تدوین و تصویب این استاندارد لازم است با نهادهای مختلفی همچون مرکز تجارت الکترونیک وزارت بازرگانی و موسسه استاندارد هماهنگی لازم به عمل آید اما در نهایت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران است که این استاندارد را منتشر خواهد کرد.»
استانداردهای نرم‌افزار هنوز تشویقی‌اند
ویدا سینا مدیرعامل مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک با اشاره به تدوین استاندارد راهبری و مدیریت اسناد در تابستان سال پیش، گفت: «در خصوص استاندارد نرم‌افزارهای اتوماسیون اداری، مرکز تحقیقات با کمیته فناوری اطلاعات نهاد ریاست جمهوری  همکاری داشته که در نهایت منجر به تدوین نسخه استاندارد راهبری و مدیریت اسناد شده است که این استاندارد به سازمان‌ها ابلاغ شده اما همچنان برای اجباری شدن منتظر تصویب است.»
او با اشاره به اینکه استانداردهای اتوماسیون اداری هم‌اکنون به صورت ملی تدوین شده‌اند، گفت: «این استانداردها با نام ISO IEC ISIRI 15408  در حال حاضر از سوی مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک بومی‌سازی شده‌اند و امکان به‌روزآوری، مقابله با حمله‌های پیشرفته نرم‌افزاری، پشتیبانی از امنیت استراتژیک و امضای دیجیتال را دارند.»
سینا همچنین با بیان اینکه تا پایان سال تمام نرم‌افزارهای اداری در سازمان‌های مختلف باید قابلیت استفاده از امضای دیجیتال را داشته باشند، ادامه داد: «مرکز ریشه سازمان توسعه تجارت طی فراخوانی به تمام سازمان‌های دولتی اعلام کرده که باید تا پایان سال جاری قابلیت استفاده از امضای دیجیتال را در نرم‌افزارهای اداری خود ایجاد کنند.»
بازی ها گزینش شده به نمایشگاه رفتند
15 بازی‌ رایانه‌ای با حمایت بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای به نمایشگاه game expo 2011 دوبی رفتند و بلافاصله پس از آن نیز خود را به نمایشگاه Game conection پاریس رساندند. محمد بی‌طرف قائم‌مقام بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، چه ملاک و معیاری برای انتخاب بازی‌های رایانه‌ای برای شرکت در نمایشگاه در نظر داشتید؟
امسال چهارمین سال حضور ما در نمایشگاه Game expo بود یعنی از سال 2008 جزو شرکت‌کنندگان این نمایشگاه بوده‌ایم. هر سال نیز تلاش می‌کنیم پروژه‌هایی را که از نظر فنی و تکنیک ساخت مطلوب و قابل قبول باشند برای حضور در این نمایشگاه انتخاب کنیم.
چرا اسامی بازی‌های معروف و شناخته‌شده کمتر در لیست بازی‌های اعزامی به نمایشگاه دوبی به چشم می‌خوردند؟
با توجه به اینکه ما به فاصله زمانی اندکی نمایشگاه Game conection پاریس را داشتیم، در واقع بلافاصله بعد از نمایشگاه دوبی در تاریخ 15 آذرماه نمایشگاه پاریس آغاز شد و همین مساله گزینش بازی‌ها برای شرکت در هر دو نمایشگاه را جدی‌تر از پیش مطرح می‌کرد. البته در میان بازی‌هایی که در نمایشگاه  game expo 2011 معرفی شدند،‌ بازی‌های خوب و جدیدی به چشم می‌خوردند. همچون فریاد آزادی که الهام‌گرفته از داستان رئیس‌علی دلواری است و هنوز هم رونمایی نشده است یا بازی رایانه‌ای طلای سیاه که یک بازی استراتژیک با محوریت صنعت نفت است و همچنین بازی‌های تازه شبان و اسپیدا که یک بازی آنلاین محسوب می‌شود و بازی مزرعه رویایی که هنوز توزیع نشده است.
چه بازی‌هایی را به نمایشگاه Game conection پاریس بردید؟
Game conection بزرگ‌ترین نمایشگاه بازی‌های رایانه‌ای اروپاست، ما هم سعی کردیم در حد و اندازه‌های این نمایشگاه بین‌المللی در آن حاضر شویم. بنابراین نسخه دوم بازی گرشاسب،‌ معبد اژدها را به همراه بازی‌های رایانه‌ای میرمهنا و تگ و وی در سیاره میترا به این نمایشگاه بردیم.
پیش از این نیز آبان‌ماه در نمایشگاه بازی‌های رایانه‌ای GStar 2011 شرکت کردید، چه رهاوردی برای صنعت بازی‌های رایانه‌ای ایران داشت؟
این نمایشگاه در کره‌ جنوبی برگزار شد؛ کشوری که این روزها سرمایه‌گذاری جدی در زمینه باز‌ی‌های رایانه‌ای می‌کند تا جایگاه قطب بازی در منطقه را از آن خود کند و تعاملات تجاری این حوزه را به دست بگیرد. خصوصا اینکه این نمایشگاه در دو بخش تجاری و تبلیغاتی برگزار می‌شود. بنابراین در GStar به عنوان بازدیدکننده شرکت کردیم و محصولات‌مان را به برخی شرکت‌هایی که از پیش برنامه‌ریزی کرده بودیم معرفی کردیم و نشان دادیم.
درآمدی بر رایانش ابری و کاربرد آن در سازمان
مقاله حاضرمعرفی کوتاهی از کتاب «درآمدی بر رایانش ابری و کاربرد آن در سازمان» است که به دلایل ظهور این تکنولوژی، به تعریف مزایا و چگونگی عملکرد آن می‌پردازد. در این کتاب تلاش شده تعریفی ساده و خلاصه از رایانش ابری به صورت کاربردی و در چارچوب اجرایی به مخاطبان و علاقمندان این فناوری ارائه شود.
تقریبا هر 10 سال، دنیای IT شاهد شکوفایی فناوری است که حداقل بخشی از این صنعت را دستخوش تغییرات اساسی می‌کند. ظهور و گسترش کامپیوترهای شخصی یا پی‌سی‌ها و اینترنت، بزرگ‌ترین این موارد در 50 سال گذشته بوده است که همچون موجی دنیا را درنوردیده و تمام ابعاد و جوانب جوامع بشری را تحت تاثیر قرار داده است. در اواخر اولین دهه قرن 21، شاهد توسعه و گسترش بسیار سریع Cloud Computing یا همان «رایانش ابری» بوده‌ایم؛ فناوری‌ای که به طور کلی مدل متفاوتی برای رایانش ارائه می‌کند.
در این مدل به جای سیستم‌های متمرکز محلی، منابع و قابلیت‌های رایانشی - از جمله پردازنده‌ها، رسانه‌های ذخیره‌سازی و شبکه‌های کامپیوتری– می‌توانند به عنوان یک سرویس و اغلب به صورت مشترک از طریق اینترنت در معرض استفاده مصرف‌کنندگان بالقوه قرار داده شوند به طوری که دسترسی به این خدمات بر حسب تقاضا، به سرعت تدارک دیده شده و به ‌آسانی و با حداقل نیاز به دخالت مستقیم تامین‌کنندگان خدمات، افزایش یا کاهش یابد. به این ترتیب مصرف‌کنندگان خدمات رایانشی و IT، صرفا به کمک یک مرورگر وب، با اتصال به اینترنت و  از طریق تعامل با سیستم‌های تحت وب، از راه دور به منابع رایانشی که ممکن است در نقاط جغرافیایی مختلفی وجود داشته باشد دسترسی یافته و از آنها استفاده می‌کنند، آنچنان که گویی منابع ظاهرا نامحدودی را در کامپیوتر شخصی یا شبکه محلی محل کار خود در اختیار دارند.
کتاب «درآمدی بر رایانش ابری و کاربرد آن در سازمان» (به ترجمه و تالیف بابک خسروی) با هدف معرفی ساده این فناوری به دو بخش تقسیم شده است؛ بخش نخست و در فصل اول کلیات مربوط به رایانش ابری شامل تعریف موضوع و توضیح مفاهیم وابسته را دربر می‌گیرد، مزایا و منافع این فناوری در فصل دوم و خطرات و نگرانی‌هایی که در این باره وجود دارد عنوان‌های فصل دوم و سوم را تشکیل می‌دهند.
در فصل چهارم همچنین نمونه‌هایی از سازمان‌های بزرگی که به این فناوری روی‌ آورده‌اند و از خدمات ابری به ‌جای خدمات سنتی استفاده می‌کنند معرفی خواهند شد. بخش دوم در واقع چارچوبی برای به‌کارگیری این فناوری و استفاده از خدمات به ‌اصطلاح ابری ارائه می‌کند؛ انتخاب تامین‌کننده خدمات  در فصل پنجم و فرآیند به‌کارگیری فناوری رایانش ابری و جایگزین کردن آن به ‌جای خدمات سنتی IT در فصل ششم مورد بحث قرار می‌گیرند.
کتاب با دو پیوست به پایان می‌رسد؛ پیوست نخست مرور خلاصه‌ای دارد بر خط سیر تکامل این فناوری از گذشته تا کنون که نگاهی سریع به وضعیت حاضر خواهد داشت و در نهایت آینده این موج فناوری را مورد بررسی قرار خواهد داد. پیوست دوم مجموعه‌ای از اصطلاحات مربوط به رایانش ابری را دربر می‌گیرد که همراه با واژه‌نامه فارسی به انگلیسی پایان کتاب، می‌تواند به یافتن معادل انگلیسی کلمات و اصطلاحات به‌کاررفته در کتاب و درک بهتر مفاهیم تخصصی IT کمک کند. در حقیقت این کتاب، اولین اثری است که توسط بخش «پل دانش (Knowledge Bridge)» مجتمع توسعه ارتباطات پگاه اصفهان (متاکو) به چاپ رسیده است. هدف این بخش ساختن پلی برای انتقال اندیشه‌های ناب و تجارب نایاب بزرگان دانش و فن و ارائه دستاوردهای نوین علمی و فنی در قالب کتاب‌های کاغذی و کتاب‌های صوتی، در زمینه‌ فناوری اطلاعات، مدیریت و کسب‌ و کار است.

منبع:
آدرس کوتاه شده: