05/10/1403  
 
۱۳۹۰/۰۹/۰۵ ۱۰:۰۲
طبقه بندی:
  • اخبار رسانه ها
  • سیاستگذاری
چچ
امضای تفاهم‌نامه همکاری میان ایران و کره جنوبی بر سر تجاری‌سازی فناوری

همایش بین‌المللی پارک‌های علم و فناوری در اصفهان برگزار شد

امضای تفاهم‌نامه همکاری میان ایران و کره جنوبی بر سر تجاری‌سازی فناوری

همایش بین‌المللی پارک‌های علم و فناوری سالانه در یکی از کشورهای جهان برگزار می‌شود که امسال پانزدهمین دوره این همایش در ایران و توسط شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در این شهر برگزار شد. در این همایش نمایندگان انجمن بین‌المللی پارک‌های علم و فناوری، انجمن آسیایی پارک‌های علم و فناوری و روسای پارک‌های بیش از 19 کشور جهان حضور داشتند و از نزدیک به تبادل اطلاعات در این زمینه پرداختند. این همایش دستاوردهای بسیاری برای ایران داشت که از مهم‌ترین آنها رونمایی تمبر یادبود انجمن علمی پارک‌های فناوری و مراکز رشد، امضای تفاهم‌نامه میان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و کره‌جنوبی و دریافت جایزه طلایی پارک‌های علم و فناوری آسیا توسط یکی از شرکت‌های شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهانی بود که در این گزارش به شرح این همایش می‌پردازیم.

به گفته رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، این همایش با هدف بررسی نقش پارک‌های علم و فناوری در توسعه منطقه‌ای و علمی با حضور حدود 400 کارشناس و مدیر پارک‌های علم و فناوری از داخل و خارج کشور به مدت دو روز در اصفهان برگزار شد و در این همایش تفاهم‌نامه‌هایی به‌منظور همکاری بیشتر شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با بانک توسعه اسلامی و چندین پارک علم و فناوری جهان به امضا رسید.
محمود شیخ زین‌الدین افزود: با حمایت‌های صورت گرفته و همکاری‌های بین‌المللی در پنج سال آینده شاهد تغییرات گسترده‌ای در حوزه علم و فناوری کشور خواهیم بود.
وی با بیان اینکه هرچند در داخل کشور متخصصانی در این زمینه فعالند اما این کافی نیست و اینکه لازم است از تجربیات دنیا در زمینه پارک‌های علم و فناوری استفاده کنیم، افزود: آشنایی با بحث مدیریت پارک‌های علم و فناوری به دلیل رشد سریع کمی آن، بسیار ضروری است و این یکی از موضوعات مطرح شده در این همایش بود.
رونمایی از تمبر یادبود انجمن علمی پارک‌های فناوری و مراکز رشد
تمبر یادبود انجمن علمی پارک‌های فناوری و مراکز رشد ایران در این همایش توسط لیدیا بریتو مدیر بخش سیاستگذاری علوم و توسعه پایدار یونسکو، لوییس سنز دبیرکل انجمن بین‌المللی پارک‌های علمی (IASP) و جونگ هان لی مدیر انجمن پارک‌های علمی آسیا (ASPA)، محمدمهدی‌نژاد نوری معاون پژوهشی وزارت علوم و علی جباررشیدی رییس مرکز سیاستگذاری و برنامه‌ریزی فناوری وزارت علوم امضا و رونمایی شد.
رییس مرکز سیاستگذاری و برنامه‌ریزی فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در آیین رونمایی از این تمبر یادبود گفت: انجمن علمی پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد با مجوز رسمی وزارت علوم تاسیس شده است و این انجمن با هدف ایجاد حلقه واسط میان موسسات و شرکت‌های خصوصی دانش‌بنیان با یکدیگر و همچنین با بدنه دولت ایجاد شده است.
علی جباررشیدی افزایش سهم دانش و فناوری را در تولید ناخالص داخلی کشور موثر دانست و افزود: امروز دانش و محصولات پیشرفته مبتنی برفناوری، محور توسعه اقتصاد کشور قرار گرفته و باعث رشد و توسعه گسترده ساختارهای حوزه فناوری و حرفه‌ای‌ترین ساختارها یعنی پارک‌های علمی شده است. وی گفت: انجمن علمی پارک‌های علم و فناوری ایران به عنوان یک نهاد غیر دولتی متشکل از فرهیختگان و دانشمندان حوزه فناوری، اعضای حقوقی پارک‌ها، مراکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان است که در زمینه قوانین و مقررات، همکاری‌های بین‌المللی، شبکه‌سازی، آموزش، ترویج، حرفه‌ای‌سازی مدیریت و کمک به سیاستگذاران در مجموعه‌های دولتی و غیر دولتی و ایجاد هم‌افزایی در حوزه فناوری فعالیت خواهد کرد.وی با اشاره به شبکه حوزه فناوری در کشور و برنامه پنجم توسعه گفت: بر اساس این برنامه باید تا سال 1394 در این شبکه 31 پارک مهم منطقه‌ای هرکدام شامل حداقل 10 مرکز رشد تخصصی و خوشه فناوری و 20 هزار موسسه دانش‌بنیان تاسیس شود.
جباررشیدی افزود: بر اساس این برنامه باید تعداد متخصصان فعال در شرکت‌های دانش‌بنیان کشور تا چهار سال آینده به 200 هزار نفر در حوزه فناوری برسد. وی با بیان اینکه اکنون 29 پارک علم و فناوری، 105 مرکز رشد با 2 هزار و 500 موسسه دانش‌بنیان در کشور فعال است، گفت: حدود 18 هزار فناور در این شبکه مشغول فعالیتند.
وی تاکید کرد: وجود این ساختار همراه با حمایت‌های دولت و قوانین مصوب در دو سال اخیر مانند قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، تجاری‌سازی اختراعات و معافیت شرکت‌های دانش‌بنیان از تعرفه‌های گمرکی نویدبخش آینده‌ای روشن در توسعه اقتصادی ایران است.
راه‌اندازی پارک‌های فناوری استانی تا سال 91
رییس مرکز سیاستگذاری و برنامه‌ریزی فناوری وزارت علوم با تاکید بر اینکه تا سال 91 تمام استان‌های کشور دارای پارک‌های علم و فناوری استانی می‌شوند، گفت: طرح راه‌اندازی پارک‌های علم و فناوری استانی در استان‌های سیستان و بلوچستان، ایلام، کردستان، گلستان و اردبیل به دلیل نداشتن پارک علم و فناوری تا نیمه اول سال 91 ایجاد می‌شود.
رشیدی همچنین از تبدیل وضعیت چهار پارک فناوری خبر داد و یادآور شد: ساختار پارک‌های علم و فناوری تهران، آذربایجان غربی، البرز و کرمانشاه از پارک فناوری دانشگاهی به پارک علم و فناوری استانی تغییر خواهد کرد.
رییس مرکز سیاستگذاری و برنامه‌ریزی فناوری وزارت علوم با اشاره به اجرای طرح کلان شبکه‌سازی پارک‌های علم و فناوری گفت: در این طرح پارک‌های علم و فناوری استانی شامل چند خوشه فناوری می‌شوند که دارای کارکردهای پارکی هستند ولی از لحاظ مکانی در نقاط مختلف به فعالیت‌های خود ادامه خواهند داد.
امضای تفاهم‌نامه میان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و کره‌جنوبی
در حاشیه برگزاری این همایش شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و پارک فناوری چونگ‌نام کره جنوبی تفاهم‌نامه همکاری در زمینه تجاری‌سازی فناوری امضا کردند.عباس شیخ زین‌الدین، رییس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان در مورد این تفاهم‌نامه گفت: پارک فناوری چونگ‌نام یکی از پارک‌های فناوری در کشور کره جنوبی است که با سابقه 15 ساله خود تجربیات موفقی در زمینه تجاری‌سازی محصولات فناورانه دارد.
وی هدف از امضای این تفاهم‌نامه را تجاری‌سازی محصولات فناورانه عنوان کرد و افزود: در فاز اول این همکاری‌ها تبادلات اطلاعات در قالب آموزشی و برگزاری کارگاه‌های آموزشی است.
شیخ زین‌الدین با تاکید بر اینکه این تفاهم‌نامه الزام‌آور نیست، گفت: در عین حال این تفاهم‌نامه می‌تواند زمینه اجرایی برای برقراری ارتباطات بیشتر با مراکز تحقیقاتی بین‌الملل باشد.
جایزه طلایی پارک‌های علم و فناوری آسیا به یک شرکت اصفهانی رسید
هر سال از سوی انجمن بین‌المللی پارک‌های علمی آسیا، جایزه طلایی به شرکت‌ها و موسسات برتر مستقر در پارک‌های علمی عضو این انجمن با هدف تشویق شرکت‌های دانش‌بنیان و فن‌آفرین برای دستیابی به روحیه تجاری‌سازی، ایجاد فرصت‌های مناسب در راستای یافتن شریک تجاری و معرفی مدل‌های شرکت‌های موفق اعطا می‌شود.
امسال این جایزه به یکی از شرکت‌های مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان اعطا شد و سه شرکت دانش‌بنیان از پارک‌های علم و فناوری یزد، کره و تایوان نیز موفق به کسب جایزه برتر در این راستا شدند.
ایران به‌تدریج به مرکزی فناورانه در آسیا مبدل می‌شود
مدیر بخش سیاستگذاری علوم و توسعه پایدار یونسکو گفت: ایران به‌واسطه برخورداری از علم و فناوری همچون چین و برزیل در حال قدرت گرفتن در جهان است و به‌تدریج به مرکزی فناورانه در آسیا مبدل می‌شود.
لیدیا بریتو با بیان اینکه ایجاد پارک‌های علم و فناوری در این راستا نقش بسزایی دارد، افزود: پارک‌های علم و فناوری برای هم‌افزایی در مراکز تحقیقاتی دولتی و خصوصی برپایه نوآوری و رقابت‌پذیری ایجاد می‌شوند.
بریتو با بیان اینکه بسیاری از کشورهای در حال توسعه در نظر دارند از علم در چارچوب پارک‌های فناوری استفاده کنند، تاکید کرد: مدیریت خلاقانه و توسعه‌گرایانه در این راستا اهمیت دارد.
وی با بیان اینکه یونسکو از سطوح پایین تا بالا برای توسعه علم و فناوری فعالیت می‌کند، گفت: در سطح کشورهای در حال توسعه آنها را ترغیب به برنامه‌ریزی و سیاستگذاری برای رشد علمی در چارچوب سیاسی و شرکت دادن عوام می‌کنیم.
وی انتقال تجربه‌ها و اطلاع‌رسانی از طریق رسانه‌ها را در این راستا ضروری دانست و گفت: یونسکو از سال 1970 در صدد ایجاد ارتباط بین مراکز توسعه علمی و رسمی کردن آنها بین دانشگاه‌ها و مراکز دانش بنیان بوده است.
وی ایجاد شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان را یکی از روش‌های قابل توجه ایران در زمینه توسعه علم و فناوری عنوان کرد و افزود: یونسکو با بنیان گذاشتن مرکز توسعه مراکز رشد و پارک‌های فناوری کشورهای عضو اکو در اصفهان زمینه را برای حاکمیت‌بخشی توسعه در منطقه ایجاد کرده است. وی اهمیت توسعه اجتماعی در جوامع و گفت‌وگوی بین فرهنگ‌ها، ارتباط بین اندیشمندان جوامع را باعث افزایش سرعت توسعه علم در جهان دانست.
پارک‌های علم و فناوری زمینه‌ساز ایفای نقش در بازار جهانی می‌شود
دبیرکل انجمن بین‌المللی پارک‌های علمی (IASP) گفت: پارک‌های علم و فناوری، جوامع امروز را قادر به بازارسازی و ایفای نقش در بازار جهانی می‌کنند.لوییس سنز بابیان اینکه پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد به دلیل برخورداری از خلاقیت و فن‌سالاری به جوامع بشری در توسعه اقتصاد کمک بسیاری می‌کنند، افزود: این پارک‌ها زمینه را برای ارایه خدمات فناورانه ایجاد می‌کنند.
وی برگزاری چنین همایش‌هایی را در حرکت جوامع بشری به سمت اقتصاد دانش‌بنیان ضروری دانست و گفت: ما برای آموزش در این همایش حضور یافته‌ایم و باید از تجربیات یکدیگر بیاموزیم.
انجمن پارک‌های علمی آسیا از لحاظ مالی قادر به تامین نیاز مالی پارک‌ها نیست
مدیر انجمن پارک‌های علمی آسیا (ASPA) گفت: در قرن 21 شاهد تغییرات زیادی در بخش علم و فناوری هستیم به‌طوری که حتی در حوزه‌های سیاسی نیز نفوذ کرده است.جونگ‌هان‌لی با اشاره به پیشرفت کشورهای آسیایی در زمینه فناوری افزود: لازم است کشورهای شرق و غرب یکدیگر را در این زمینه یاری دهند تا بر چالش‌ها و بحران‌های جهانی غلبه کنند.
وی با بیان اینکه انجمن پارک‌های علمی آسیا از لحاظ مالی قادر به تامین نیاز مالی پارک‌ها نیست، گفت: این انجمن برای رفع نیازهای اعضای خود از هرگونه حمایت معنوی و مشاوره‌ای دریغ نمی‌کند.
هان‌لی با بیان اینکه شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان یکی از اعضای این انجمن است، گفت: این شهرک نسبت به سال‌های گذشته پیشرفت بسیاری خوبی داشته و به دستاوردهای خوبی در زمینه فناوری‌ها پیشرفته رسیده است.
برگزاری همایش بین‌المللی پارک‌های علم و فناوری 2012 در تایوان
به گفته مدیر برگزاری همایش بین‌المللی پارک‌های علم و فناوری 2012 در تایوان این همایش سال آینده در این کشور برگزار می‌شود و هدف اصلی از برگزاری همایش توجه به انرژی‌های سبز و به کارگیری فناوری‌های پیشرفته است. دکتر لی والی اهداف دیگر برگزاری همایش سال آینده را توسعه همکاری‌های بین‌المللی در زمینه فناوری‌های پیشرفته، افزایش به کارگیری فناوری‌های سبز در توسعه اقتصادی و تبادل اطلاعات در این حوزه عنوان کرد و افزود: حضور در  این همایش برای تمام مشتاقان این حوزه رایگان است. وی برگزاری این همایش را نیز خوب عنوان کرد و گفت: از تجربه این همایش در کشور خود استفاده خواهیم کرد.
گزارش : سیما میدانی

منبع:
آدرس کوتاه شده: