03/11/1403  
 
۱۳۹۰/۰۸/۲۸ ۱۲:۴۷
طبقه بندی:
  • اخبار رسانه ها
  • صنفی
چچ
دموکراسی صنفی

سازمان های نظام صنفی استانی در حال پوست انداختن هستند

دموکراسی صنفی

شور و هیجان سومین انتخابات سازمان نظام صنفی استان تهران به دیگر استان‌های کشور نیز سرایت کرده است و اکنون دیگر نوبت شهرستانی‌هاست تا دموکراسی صنفی خود را به نمایش بگذارند و منتخبان‌شان را به نمایندگی از صنف به سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان خود روانه کنند.

برنامه پنجم توسعه بر محوریت توسعه صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور بنا شده است، بر همین اساس توجه دولت نیز بیش از دوره‌های قبل به این عرصه معطوف شده است اما از سوی دیگر بخش خصوصی فعال در صنعت فاوا نیز از مدعیان قدرتمندی به‌ شمار می‌رود که با تمام توان پا به پای بخش‌های دولتی در جهت توسعه اهداف و برنامه‌های ICT گام برمی‌دارد و اکنون این نهاد مردم‌نهاد در حال تجربه سومین پوست‌اندازی خود است.
فاوا تنها راه برون‌رفت است
با توجه به اینکه اصفهان پس از تهران جزو استان‌های فعال و تاثیرگذار کشور در عرصه تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌های کشور بوده است. مسوولان این استان نیز همیشه با نگاهی کلان به مسایل می‌نگرند. در همین راستا کاظم آیه‌الهی رییس هیات مدیره سازمان نظام صنفی استان اصفهان نیز با نگاهی کلان در خصوص انتظاراتی که از هیات مدیره جدید باید داشت، توسعه بازار IT کشور را نام برد و گفت: «با توجه به اینکه بخش اعظمی از برنامه پنجم توسعه به بهره‌برداری از صنعت IT معطوف شده است، ما نیز باید از این فرصت نهایت استفاده را ببریم و حمایت و همراهی دولت به این حوزه را جلب کنیم. چون تنها راه برون‌رفت از معضلات اقتصادی و اجتماعی بهر‌ه‌برداری از فناوری اطلاعات و ارتباطات است.»او در ادامه با اظهار امیدواری از انسجام موجود در صنف فناوری اطلاعات و ارتباطات در استان اصفهان افزود: «چنین انسجامی باعث می‌شود ما با مشکلات درون‌‌صنفی مواجه نباشیم و همین امر هم به ما کمک خواهد کرد تا نقش بهتری در جهت توسعه بازار IT ایفا کنیم.»
آیه‌الهی در ادامه نیز با اشاره به 40 کاندیدایی که برای 15 کرسی هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای اصفهان ثبت ‌نام کرده‌اند، سومین دوره انتخابات سازمان در اصفهان را خوب ارزیابی کرد و گفت: «نسبت به دوره‌های پیشین استقبال خوبی صورت گرفته است اما همگی باید در جهت توانمندی‌های خودشان عمل کنند تا بتوانیم بیشترین نتیجه را بگیریم.»او در ادامه عملکرد دوره دوم هیات رییسه سازمان که خود ریاست آن را بر عهده داشت، چنین توصیف کرد: «ما در طول این دوره‌ای که رو به پایان است سعی کردیم ارتباط مناسبی با مسوولان ذی‌ربط در جهت همگرایی میان بخش خصوصی و دولتی برقرار کنیم. در این راستا حتی در کمیسیون‌های تخصصی از مسوولان مرتبط نیز دعوت می‌کردیم حاضر شوند و دیدگاه‌های خود را مطرح کنند.»
بودجه سوخت فاوا است
استان خراسان نیز با پیشرفت‌هایی که در سال‌های اخیر داشته است، به حق می‌توان آن را یکی از قطب‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور به‌ شمار آورد. عیسی نجفی رییس هیات مدیره سازمان نظام صنفی استان خراسان نیز در خصوص مطالبات صنف از هیات رییسه جدید بر حمایت از حقوق اعضای صنف تاکید کرد و افزود: «این حمایت شامل موارد بسیاری می‌شود که برخی از آنها رسیدگی شده است و برخی نیز تاکنون با وجود پیگیری‌های انجام‌شده به نتیجه قابل قبولی نرسیده‌اند اما سومین هیات مدیره سازمان باید همچنان بر حمایت از پدیدآوردندگان نرم‌افزارها پافشاری کند تا حقوق‌شان را محقق کند. از سوی دیگر باید روی پروژه‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات نظارت کند تا همیشه استانداردهای لازم را لحاظ کنند.»او در ادامه افزود: «تعامل با مراجع قانونی و گروه‌های اجرایی که صنف با آنها در ارتباط هستند نیز اهمیت بسیاری دارد. همین‌طور ارتقای وضعیت صنفی و شغلی، ارتقای وضعیت کسب و کار اعضا و ارتقای سرمایه در گردش شرکت‌ها جزو مواردی است که تمامی هیات‌ مدیره‌ها در دوره‌های مختلف نباید از آن غافل شوند.»نجفی در ادامه به لزوم تعامل سازمان نظام صنفی با دولت در خصوص کشف علت‌های عدم پیشرفت ICT اشاره کرد و گفت: «علی‌رغم اینکه قانون برنامه پنجم توسعه به شدت IT محور است و دولت نیز بیش از گذشته بر توسعه این حوزه تاکید می‌کند، با این حال باید دید چرا هر چه تمایل قانونگذار به سمت توجه به IT بیشتر می‌شود، وضعیت کسب و کار اعضای این صنف بدتر می‌شود.»
راهکار پیشنهادی رییس سازمان نظام صنفی استان خراسان نیز تلاش برای افزایش بودجه IT است، او در این زمینه افزود: «برای رونق کسب و کار نیاز به انرژی و سوخت است،‌ سوخت بازار IT نیز تنها تزریق بودجه است. خصوصا اینکه موتور محرکه اجرای پروژه‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات در دست بخش خصوصی است که بودجه به نسبت کمتری دارد.»

منبع:
آدرس کوتاه شده: