نمایشگاه رسانههای دیجیتال برای پنجمین بار میهمان شبستان مصلی بزرگ تهران بود. نمایشگاهی که گویا در آخرین روزها بین المللی شده بود و با توجه به استقبال نهچندان خوب خارجیها، بهتر است این دوره را خیلی "بینالمللی" ندانیم.
میزان استقبال چشمگیر بود که میتوان یکی از دلایل آن را بنهای تخفیف 7هزار تومانی دانست که به بازدیدکنندگان دارای کارت ملی داده میشد و در نتیجه آنها میتوانستند با کیسههای تبلیغاتی که بستههای رنگین مجموعههای نرمافزاری قفل شکسته خارجی در آنها یافت میشد، خوشحال باشند که در کنار خانواده، همکلاسی یا دوست خود، اوقات خوشی را گذراندهاند.
برگزارکنندگان نمایشگاه با وجود تلاشی که کردهاند، باز هم موفق به طراحی مناسب غرفهها نشدند و بخش عمدهای از غرفهداران بخش اصلی، چیدمان غرفهها را یکی از دلایل مهم استقبال کم از غرفهشان میدانند. اما غرفههای پلیس فتا، بنیاد ملی بازیهای رایانهای و کلاسهای آموزشی ساخت بازی با استقبالی کمنظیر مواجه شدند تا نشان دهند چیدمان غرفهها شاید دلیل اصلی استقبال کم از غرفهها نباشد.
پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات، که بهتازگی بهعنوان یکی از زیرمجموعههای نیروی انتظامی کارش را آغاز کرده است، فرصت نمایشگاه رسانههای دیجیتال را به بهترین نحو بهسوی خود تمام کرد و با برپایی کلاسهای آموزشی مخاطرات تلفن همراه، امنیت مجازی، هک، اینترنت و خانواده، شبکه های اجتماعی، بازیهای رایانهای و ... با استقبال خوبی مواجه شد و احتمالا از این بهبعد خوب میدانیم در صورتی که در زمینههای بالا برایمان مشکلی پیش آمد، شکایتمان را به کجا ببریم!
بر اساس اظهارات مدیر نظارت و ارزشیابی بنیاد ملی بازیهای رایانهای، گویا استقبال و حمایت از بازیهای ایرانی (با توجه به عدم اجرای درست و حسابی قانون کپی رایت در کشورمان) آنقدر بالا بوده است که گرشاسپ و میرمهنا در 150 و 100هزار نسخه به فروش رسیدهاند.
با وجود آنکه همهمان میدانیم ورود ایران به کپی رایت بینالمللی، میتواند باعث شکوفایی برنامهنویسان و شرکتهای نرمافزاری داخلی شود، اما هنوز نهتنها اقدامی در جهت این موضوع انجام نمیشود، بلکه جلوی چشم پلیس فتا، بستههای نرمافزاری قفل شکسته خارجی که شاید قیمت آن بسته به چند ده میلیون تومان هم برسد، در بستهبندی شکیل و زیبا با قیمت 20 تا 35 هزار تومان به فروش میرسید.
با وجود مشکلات اینچنینی، به نظر میرسد پنجمین نمایشگاه رسانههای دیجیتال بهتر از دورههای قبل خود برگزار شده باشد و به مسایل عمیقتری پرداخته باشد چرا که امسال شاهد نرمافزارهای بومی بیشتری در زمینههای مختلف بودیم و با حمایت از این نوع فعالیتها میتوان نمایشگاه سال آینده را بهتر برگزار کرد و انتظار داشت غرفهداران خارجی بیشتری نیز تبادل فرهنگی دیجیتال بیشتری داشته باشند.