در این نشست یکروزه گزارش اقدامات صورت گرفته نظام در سالگرد تأسیس نظام صنفی رایانه ای کشور ارائه شد و همچنین کمیته تخصصی نظام، قوانین و مقررات ناظر بر فضای مجازی کارگروه فاوا بررسی و عملکرد کمیسیون های تخصصی سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور مورد تحلیل قرار گرفت.
نماینده عالی دولت در مازندران که در جمع اعضای شورای مرکزی حضور یافت با اشاره به واگذاری مخابرات به بخش خصوصی افزود: در حال حاضر بررسی واگذاری شرکت پست به بخش خصوصی نیز مطرح است.
سید علی اکبر طاهایی اظهار داشت: تولیدات آی تی محصول شکوفایی و تکامل اندیشه است.
وی تصریح کرد: در ادبیات دینی ما و در فرآوردههای ذهنی بزرگان که آثار فاخر در عرصه ادبیات و عرفان خلق شد وجه تمایز انسانها عنصر اندیشه است.
استاندار مازندران با اشاره به سخنان بزرگان دینی در مورد تفکر که برابر است با 70 سال عبادت، افزود: تشویق اولیای دین سبب شد تا اندیشمندان زیادی از کشور ما در حوزههای مختلف فناوری به جهان در گذشته و حال معرفی شوند.
وی با بیان اینکه در هماهنگی با سایر همکاران خود در سایر استانها دغدغههای اعضای نظام صنفی رایانهای را در هیئت دولت مطرح میکنم، افزود: پیش نویس درخواستهای خود را که در راستای خدمات به صنعت رایانهای کشور میشود تهیه و از طریق همکاران خود به اطلاع مسئولان ارشد نظام میرسانیم.
نماینده عالی دولت در مازندران با اشاره به موضوع اصل 44 باب جدیدی را در کشور باز کرد، یادآور شد: اجرای دقیق قانون اصل 44 کشور زمینه بروز تحول مناسبی در همه عرصههای مختلف کشور میشود.
وی با اشاره به واگذاری مخابرات به بخش خصوصی افزود: در حال حاضر بررسی واگذاری شرکت پست به بخش خصوصی نیز مطرح است.
طاهایی با بیان اینکه کشور در حال حاضر در مسیر رشد و توسعه بالنده قرار دارد، افزود: محقق شدن خواستههای منطقی همه صنفها و گروها نیاز به زمان دارد که باید در راه توسعه و رسیدن به اهداف متعالی کشور بعضی از اصناف صبوری به خرج دهند.
وی با تاکید بر پیشرفت حوزه رایانهای در کشور افزود: باید در حوزه فناوری به جایی برسیم که با کاهش نگرانیهای مردم به خاطر فضای نامناسب اینترنت تقویت بنیانهای فکری نیز در دستور کار قرار گیرد.
طاهایی خواستار ارتباطگیری اعضای نظام صنفی رایانهای با مجمع صنفی کشور بیان داشت: با تعامل با نظام صنفی کشور بحث قاچاق کالا که دغدغه فعلی مسئولان نظام نیز هست را کاهش دهید.
استاندار مازندران خواستار برقرار ارتباط اعضای نظام صنفی رایانهای با نمایندگان مجلس شد.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات مناسب دولت در قانون هدفمند کردن یارانهها افزود: مطئنا تلاش اعضای نظام صنفی رایانهای کشور در قانون هدفمند کردن یارانه نیز موثر بوده است.
وی رایانه را یکی از مهمترین ابزار توانمندی بشر امروز دانست و گفت: حضور فناوری اطلاعات وارتباطات درقانون پنجم توسعه نقطه عطفی در پیشرفت کشور محسوب می شود.
وی با اشاره به اینکه فناوری اطلاعات وارتباطات نقش موثری در همه عرصه های فرهنگی، اقتصادی، سیاسی واجتماعی دارد گفت: درسیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص برنامه پنجم توسعه این مهم نمود بیشتری یافته است.
استاندار مازندران سیاست های نظام اداری را وابسته به تحقق دولت الکترونیک دانست و تصریح کرد: استفاده بهینه از فناوری اطلاعاتی وارتباطی برای تحقق اهداف فرهنگی نظام لازم است.
طاهایی افزود: استمرار خدمات عمومی، پایداری زیرساخت های ملی، صیانت از امنیت کشور و منطقه، حفظ فرهنگ وهویت اسلامی و ارزش های اخلاقی ، لازمه اش ایجاد نظام جامع وفراگیر صنفی رایانه در سطح ملی است.
استاندار مازندران توجه تجارت الکترونیک را ضروری دانست وافزود: می توان با توجه به نقش موثر ITدر توسعه پایدار از محل بنگاه های زود بازده به صنف یارانه کشور توجه بیشتری نمود.
نماینده عالی دولت در استان توزیع مناسب سوخت از جمله بنزین وگازوئیل از طریق کارت هوشمند واقدامات صورت گرفته در قانون هدفمندسازی یارانه ها را ازجمله اقدامات بزرگ وماندگاردولت دکتراحمدی نژاد با استفاده از فناوری جدید رایانه ای دانست .
طاهایی با بیان اینکه کاربردهای صحیح استفاده از اینترنت باید برای خانواده ها آموزش داده شود، یادآور شد: آموزش فناوری اطلاعات و ارتباطات در بین تمام سطوح خانواده ها امری ضروری است.
استاندار مازندران خواستار استفاده بیشتر فعالان حوزه فناوری اطلاعات کشور از ظرفیت های دولت شد و افزود: توسعه آی سی تی در بخش مردمی فعال شود. وی با بیان اینکه فناوری اطلاعات و ارتباطات باید در عمق روستاهای استان نفوذ کند گفت: پیشرفت در حوزه فناوری اطلاعات باید با مشارکت همگانی صورت گیرد.
در ادامه مراسم افتتاحیه این همایش و در حاشیه این مراسم بزرگترین شرکت آیتی مازندران معرفی شد. عباس رمدانی عضو هیئت رئیسه نظام صنفی رایانهای کشور گفت: شرکت رزگستر رایانه، بزرگترین شرکت مادر تخصصی فناوری اطلاعات در مازندران شد و اظهار داشت: مدیران استان مازندران با شرکتهای فناوری اطلاعات تعامل مناسبی دارند.
وی تصریح کرد: تعامل دوسویه مدیران استان مازندران با شرکتهای فناوری اطلاعات سبب رونق فعالیتهای آتی در مازندران شد.
عضو هیئت رئیسه نظام صنفی رایانهای کشور افزود: شرکت مادر تخصصی فناوری اطلاعات مازندران داری 52 عضو است و سه نفر از نمایندگان مجلس نیز عضو افتخاری سازمان نظام صنفی رایانه ای مازندران هستند.
وی با بیان اینکه در دوره تصدیگری ابوطالب شفقت نیز تعامل مناسبی با نظام صنفی یارانهای در استان ایجاد شده بود از ستاندار مازندران خواست تا عضو افتخاری حوزه فناوری اطلاعات مازندران شود.
عضو هیئت رئیسه نظام صنفی رایانهای کشور با اشاره به عضویت 500 عضو شرکتی و فروشگاهی در نظام صنفی رایانهای مازندران بیان داشت: نظامنامه مالی اداری سازمان نظام صنفی رایانهای کشور امروز به تصویب اعضا رسید.
وی با اشاره به علمکرد مناسب اعضا در سالگرد نظام صنفی رایانهای کشور، خاطرنشان کرد: کمیسیونهای تخصصی سازمان نظام صنفی رایانهای کشور باید عملکرد مناسبتری را هر روز برای ارائه خدمات مناسبتر رایانهای در کشور ارائه دهند.
رمدانی خاطرنشان کرد: در نشستهای نظام صنفی رایانهای کشورباید کمیته تخصصی نظام، قوانین و مقررات ناظر بر فضای مجازی را مورد تحلیل و بررسی قرار دهند و با ارتباطگیری با مسئولان ارشد در استانها و نمایندگان مجلس زمینه تحول نظام رایانهای را در کشور فراهم کنند.
وی در پایان گفت: دغدغهها و مشکلات نظام صنفی از طریق مدیران استانی مطرح و در ردههای بالاتر مورد ارزیابی و نسبت به رفع آن تلاش شود.
در ادامه حاشیه این نشست دبیرکل سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور از تدوین طرح ساماندهی بازار فناوری اطلاعات خبر داد. حمید رضا قمی بعد از ظهر دوشنبه در حاشیه نشست بیست و هفتمین نشست شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور در ساری افزود: این طرح با همکاری وزارت بازرگانی و شناسایی 340 نوع خدمت در حوزه آی تی شناسایی شده است.
وی افزود: با اجرای این طرح، آیین نامه ارائه خدمات فناوری اطلاعات تدوین و در جهت اعتمادسازی بازار و حمایت از مصرف کننده و رونق بازار فناوری اطلاعات صورت گرفت.
نایب رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور با اشاره به اینکه کمیته فنی فناوری اطلاعات استاندارد در سازمان تشکیل شده است، تصریح کرد: 25 هزار فعال حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور فعالیت می کنند.
قمی با بیان اینکه کمیته فنی فناوری اطلاعات در سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور فعال تر می شود افزود: شرکت های دانش بنیان در حوزه آی تی شناسایی و حمایت خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه مازندران از استانهای پیشرو در حوزه فناوری اطلاعات است اظهار داشت: تعامل مسئولان ارشد مازندران با فعالان آی تی استان مناسب است.
قمی در ادامه خواستار توجه بیشتر دولت به فعالان بخش خصوصی حوزه فناوری اطلاعات شد و افزود: سرمایه گذاری در حوزه آی تی زودبازده است. در ادامه محمودرضا خادمی عضو هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانهای کشور گفت: قیمت فعلی اینترنت در کشور 10 برابر خدماتی است که ارائه میشود.
وی اظهار داشت: اینترنت در کشور گران است و دولت از استفاده ابزاری از اینترنت دست بردارد. محمودرضا خادمی تصریح کرد: دولت نباید به موضوع اینترنت به صورت انتفاعی نگاه کند و دولت از فضای اینترنت به دنبال نفع شخصی وزارت خانه خودش است.
عضو هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانهای با بیان اینکه پیشنهاد تامین باند با حفظ نظارت به بخش خصوصی واگذار شود، افزود: سرویسی اینترنتی که در کشور ارائه میشود اقتصادی نیست و ارائه اینترنت به مردم به خاطر مسائل خاص توسط دولت مطرح است.
وی با بیان اینکه نفع مادی بهرهبرداری از اینترنت در فضای فعلی کشور بر اساس روال معمول نیست، بیان داشت: قیمت فعلی اینترنت در کشور 10 برابر خدماتی است که دولت ارائه میدهد.
عضو هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانهای در ادامه گفت: تزریق فضای توسعه اینترنت در کشور اسفبار است.
در ادامه نائب رئیس نظام رایانهای خراسان رضوی نیز افزود: وقت آن رسیده است که دولت سند توسعه آی تی را در بیرون از بدنه دولتی فعالتر کند.
سید حسن هاشمی با اشاره به اقدامات دولت در توسعه فضای آی تی در سازمانهای دولتی تاکید کرد: سرعت اینترنت در خانه ما بسیار ضعیف و پرهزینه است.
نائب رئیس نظام رایانهای خراسان رضوی با اشاره به زیرساخت مناسب اینترنت در کشور افزود: بهترین کمکی که دولت میتواند به فضای آی تی کشور کند بهتر است آموزش آی تی را به بخش خصوصی واگذار کنیم.
هاشمی با تاکید بر اینکه دولت برای توسعه فضای آیتی باید از درونگری فاصله بگیرد، بیان داشت: بسیاری از قابلیتهای موجود در کشور به دلیل نبود بستر مناسب برای تبلیغات و معرفی آن در فضای آی تی به صورت گمنام و خارج از دسترس مردم است.
وی در پایان تاکید کرد: با توسعه مناسب فضای آی تی بسیاری از صنایع دستی که در حال فراموشی است با معرفی مناسب در این حوزه سبب رونق در این بخش میشود.
نظام صنفی رایانه ای کشور دارای هفت هزار عضو فعال در ۳ شاخه شرکتی ،فروشگاهی و مشاورین است و ۵۰۰ عضو شرکتی ، فروشگاهی و مشاورین نیز در نظام صنفی رایانه ای مازندران عضویت دارند.
بیست و هفتمین نشست شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور عصر دوشنبه به کار خود در ساری پایان داد.