04/09/1403  
 
۱۳۹۰/۱۲/۰۱ ۱۲:۱۲
طبقه بندی:
  • اخبار رسانه ها
  • اینترنت رگولاتوری
چچ
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:  اینترنت قابل اطمینان نیست

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: اینترنت قابل اطمینان نیست

رضا تقی‌پور گفت که حمایت از بومی‌سازی نرم‌افزار و ایجاد زیرساخت‌های امن ارتباطی از جمله مهم‌ترین تصمیمات راهبردی در عرصه دفاع سایبری است که در این راستا اولین مرحله از این شبکه خردادماه سال 91 به زیر بار می‌رود.

 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به گسترش شبکه‌های اینترنتی و عصر انفجار اطلاعات که جایگاهی ویژه در تمامی عرصه‌های زندگی بشر دارد هشدار داد که به دلیل نبود ایمنی و تدابیر دفاعی، آسیب‌هایی که از این فناوری به کشور وارد می‌شود بیش از منافع آن نباشد.
 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اینترنت را تیغ دولبه‌ای عنوان کرد که همان‌طور که فرصت‌های فرهنگی اجتماعی بسیاری به همراه دارد می‌تواند علیه ما نیز استفاده شود و زمانی که این تهدیدها کنترل نشود به طور قطع تهدیدهای آن بیش از فرصت‌های آن خواهد بود.
وی با اینکه شبکه اینترنت قابل اطمینان نیست و جهانی بودن اینترنت آن بدون هیچ حد و مرزی یکسری تهدیدات را به همراه دارد، خاطرنشان کرد: امروزه شاهد آن هستیم که اینترنت به عنوان ابزاری بسیار قوی در انقلاب‌های رنگی مورد استفاده و بهره‌برداری قرار می‌گیرد.
تقی‌پور با تاکید بر اینکه شرکت گوگل اذعان دارد که تمامی اطلاعاتش را در اختیار سازمان «سیا» قرار می‌دهد، گفت: تخریب و تهدیدهایی چون شنود و سرقت اطلاعات از دیگر مواردی است که به دلیل نبود دفاع سایبری می‌تواند به تهدید منجر شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ابلاغ سیاست‌های نظام در فضای افتا را از جمله برنامه‌های راهبردی برای صیانت از اسرار کشور و ایمنی آن در برابر هجمه‌های دشمن عنوان کرد و ادامه داد: این سیاست‌ها که در 9 بند بر آن تاکید شده است تمامی دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی را در جهت یکپارچگی امنیت فرامی‌خواند.

سرویس‌های ارایه‌دهنده ایمیل امنیت ندارند
رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور از نا‌امن بودن سرویس‌های ارایه‌دهنده ایمیل که توسط کشورهای خارجی‌ اداره می‌شوند، خبر داد.
سردار غلامرضا جلالی درباره امنیت سرویس‌های ایمیل یاهو و جیمیل گوگل گفت: به طور کلی این‌گونه سرویس‌ها که سرویس‌دهندگان آنها در خارج از کشور قرار دارند به این دلیل که به محتوای ایمیل‌ها دسترسی دارند و از سوی آنها کنترل می‌شوند هیچ‌گونه امنیتی ندارند.وی افزود: برای مقابله با این موضوع باید زیرساخت مناسبی در کشور راه‌اندازی شود که در قالب اینترنت ملی قرار می‌گیرد.
رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: در وضع موجود اگر ارتباط ما با شبکه جهانی قطع شود، تمامی خدماتی که براساس اینترنت ارایه شوند قطع خواهد شد.
به طور مثال اگر یک هفته خدمات بانکی و مالی که براساس شبکه اینترنت خدمات ارایه می‌دهند، قطع شود کسی نمی‌تواند کار‌های مالی خود را انجام دهد و امنیت اجتماعی کشور به هم می‌ریزد.جلالی ایجاد شبکه داخلی را برای جلوگیری از این‌گونه مشکلات و مقابله با این وضعیت لازم و ضروری دانست و افزود: خوشبختانه این موضوع جزو برنامه‌های اصلی وزارت ارتباطات قرار دارد که البته بحث ایجاد دیتا سنتر‌ها برای قرار گرفتن اطلاعاتی که در کشور مبادله می‌شود نیز با جدیت پیگیری می‌شود.
منبع:
آدرس کوتاه شده: