22/10/1403  
 
۱۳۹۰/۱۰/۲۶ ۰۸:۳۹
طبقه بندی:
  • اخبار رسانه ها
  • اینترنت رگولاتوری
چچ
شرکت‌های تلفن اینترنتی در‌آستانه ورشکستگی

سازمان نظام صنفی رایانه‌ای و مسوولان سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کننده به دنبال کاهش تعرفه مکالمات، تشکیل جلسه دادند

شرکت‌های تلفن اینترنتی در‌آستانه ورشکستگی

کاهش ناگهانی و ابهام‌آمیز تعرفه مکالمات بین‌المللی شرکت زیرساخت توسط سازمان تنظیم مقررات روی بیش از 80 درصد مقاصد و نیز اعمال سقف 70 درصد این تعرفه برای شرکت‌های VOIP، عامل ورشکستگی این شرکت‌ها خواهد بود.

علاوه بر این با این کاهش قیمت، کسر قابل توجهی از مشتریان هرگز مایل به استفاده از سرویس VOIP روی مقاصد ارزان نخواهند بود.» این اظهارات حمید فروزنده عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران بود که در مقابل اقدام شرکت ارتباطات زیرساخت در راستای کاهش تعرفه مکالمات تلفن بین‌الملل بیان شد. در این زمینه هیات‌رییسه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای نیز در جلسه‌ای با مسوولان سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان بر توسعه و گسترش همکاری‌های دو طرف برای تقویت حمایت از شرکت‌های عضو صنف رایانه و مردم به‌عنوان مصرف‌کنندگان نهایی محصولات انفورماتیکی تاکید کردند. واکنش‌های بخش خصوصی به اقدام شرکت ارتباطات زیرساخت در حالی صورت می‌گیرد که هزینه مکالمات بین‌الملل از طریق دو صفر مخابراتی براساس نرخ‌های جدید محاسبه می‌شود. به گفته ابوالفضل انوریان مدیرکل مهندسی عملیات شبکه سوییچ زیرساخت تعرفه به شرکت‌های پیمانکار و شرکت‌های مخابراتی‌ اعلام شده است و طبق تعرفه‌ از آنها پول دریافت می‌شود و اگر شرکت‌ها طبق تعرفه‌ قدیم از مردم پول دریافت کنند تخلف صورت گرفته و سازمان تنظیم مقررات بر اساس بخشنامه‌ای که به آنها ابلاغ کرده موظف به اعمال مقررات است. با این حال شرکت‌های ارایه‌دهنده خدمات تلفن اینترنتی بر این باورند که اقدام شرکت ارتباطات زیرساخت موجب ورشکستگی آنها می‌شود اما در مقابل مسوولان زیرساخت این عمل را در راستای کاهش قیمت و حمایت از مصرف‌کننده نهایی می‌دانند. با این حال بخش خصوصی علت‌ گران بودن نرخ مکالمات را در این می‌دانند که نرخ بالای حق ترانزیت (دقیقه‌ای 10 تومان) که شرکت زیرساخت از شرکت‌های ارایه خدمات تلفن اینترنتی (VOIP) دریافت می‌کند باعث بالا رفتن قیمت‌ها برای مصرف‌کننده نهایی شده است چرا که مالیات هر خدمت معمولا کسر منطقی از آن خدمت باید باشد نه 50 درصد قیمت تمام‌شده آن خدمت. سازمان تنظیم مقررات (رگولاتوری) در پی درخواست شرکت ارتباطات زیرساخت، اقدام به کاهش نرخ تماس‌های بین‌الملل صادره از ایران برای ۱۷ کشور کرده است. بر‌اساس این مصوبه نرخ یک دقیقه مکالمه با این ۱۷ کشور که ۷۰ درصد تماس خروجی از ایران را شامل می‌شود (از ابتدای آذرماه امسال) به یک‌باره از دقیقه‌ای ۱۵۷۵ ریال به ۳۸۴ ریال کاهش یافته است.
پایان یک دهه فعالیت با اعمال تعرفه‌های جدید
فعالان بخش خصوصی بر این باورند که اعمال این تعرفه به‌طور قطع، پایانی برای یک دهه فعالیت شرکت خصوصی تلفن اینترنتی است. پیام کرباسی کارشناس فناوری اطلاعات در این‌باره بیان می‌کند: نرخ ۳۸۴ ریال تعرفه مکالمه از طریق سیستم TDM یا دو صفر است و از آنجایی که تعرفه هر دقیقه مکالمه تلفن اینترنتی ۷۰‌درصد این رقم است، حداکثر نرخ قابل استفاده ۲۶۹ ریال است. به گفته او شرکت‌های اینترنتی ۲۵ درصد این رقم را باید به اضافه دیگر عوارض، به شرکت مخابرات بابت خدمات پرداخت کنند، با این حساب آنچه برای شرکت می‌ماند کمتر از دقیقه‌ای ۲۰۰ ریال است که نیمی از آن را نیز باید برای عوارض مکالمات خروجی از کشور، به شرکت زیرساخت پرداخت کنند و در نهایت با رقم ناچیز باقیمانده اقدام به پوشش باقی هزینه‌های مکالمه با خارج از کشور، پهنای باند اینترنتی، سایت، هزینه سربار شرکت و غیره کند. در این راستا دبیر انجمن کارفرمایان شبکه‌های اینترنتی نیز بیان می‌کند تعرفه‌گذاری باید در حیطه ضوابط، قوانین و مقررات کشور باشد.
زیرساخت به فکر منافع مردم
فعالان این بخش، روش جدید تعرفه‌گذاری مکالمات بین‌الملل با دو صفر را غیرکارشناسی و غیرشفاف و دارای ابهام عنوان کرده‌اند که می‌تواند در کمترین مدت‌زمان ممکن، آسیب بسیاری به دولت، کاربران، 110 شرکت بخش خصوصی فعال در عرصه تلفن اینترنتی و پنج پیمانکار مکالمات بین‌الملل شرکت ارتباطات زیرساخت وارد آورد و در این میان سودی نیز عاید شرکت ارتباطات زیرساخت که انحصار ترانزیت مکالمات را بر عهده دارد، نخواهد شد. احمد پورنگ‌نیا عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت در مورد ابهامات موجود در زمینه کاهش نرخ مکالمات دو صفر با برخی کشورها و نگرانی‌های برخی کارشناسان از این اقدام شرکت ارتباطات زیرساخت، بیان می‌کند: نرخ‌های جدید تماس با خارج از کشور از طریق دو صفر که به اصطلاح به آن TDM گفته می‌شود بسیار کارشناسی‌شده و به نفع مردم است. در مقابل کرباسی در پاسخ به اینکه کاهش تعرفه‌ها به سود مردم و استفاده‌کنندگان از تلفن اینترنتی است، می‌گوید: این برداشت اشتباه است، کاهش این تعرفه‌ها به سود کاربران کارت‌های تلفن اینترنتی نیست، در صورت اعمال این تعرفه‌ها، شرکت‌های خصوصی که خدمات تلفن اینترنتی می‌فروشند، تعطیل و همه مردم ناچار می‌شوند از سیستم دو صفر زیرساخت برای تماس‌های خارج از کشور استفاده کنند. او ادامه می‌دهد که به نظر می‌رسد زیرساخت نیز به دلیل گران بودن برقراری تماس از طریق سیستم TDM یا دو صفر، تلفن اینترنتی (VOIP) را جایگزین کند و با کیفیت پایین خدمات تلفنی ارایه بدهد. از طرفی زیرساخت همچنین به دلیل‌ گران بودن برقراری ارتباط با برخی نقاط دنیا، امکان برقراری تماس با نقاطی مانند آلاسکا و غیره را نخواهد داشت و مردم در برقراری تماس با خارج از کشور دچار مشکل خواهند شد. مسوولان زیرساخت نیز نسبت به اظهارات بخش خصوصی واکنش نشان داده و بیان می‌کنند متاسفانه شرکت‌های فعال در عرصه تلفن اینترنتی – VoIP – به صرف آنکه این مصوبه به منافع شخصی‌شان لطمه می‌زند آن را غیرکارشناسی عنوان می‌کنند. پورنگ‌نیا خطاب به فعالان بخش خصوصی می‌گوید: دلیلی برای نگرانی بخش خصوصی تلفن اینترنتی از کاهش نرخ‌های مکالمات بین‌المللی وجود ندارد چراکه این نرخ‌ها مربوط به TDM بوده و به ارایه‌دهندگان VoIP مربوط نمی‌شود. او تاکید می‌کند که این مصوبه دقیقا به نفع مردم بوده و دلیل به وجود آمدن آن و مطرح شدن آن به‌عنوان یک پیشنهاد نیز دقیقا همین موضوع بوده است. با این حال ابوالفضل انوریان مدیرکل مهندسی عملیات شبکه سوییچ زیرساخت اعلام می‌کند هرگونه تعرفه‌ای غیر از تعرفه تعیین‌شده از سوی شرکت ارتباطات زیرساخت که از سوی رگولاتوری به اپراتور‌ها اعلام و ابلاغ شده غیرواقعی است و در صورت تخلف با اپراتور‌ها برخورد قانونی‌ می‌شود.

منبع:
آدرس کوتاه شده: